UBICA BRISA TATONA POSTAO MONAH: Dejan Puzigaća u božijoj službi!
Foto: Ceca Vojinović

Monah Sava

UBICA BRISA TATONA POSTAO MONAH: Dejan Puzigaća u božijoj službi!

Crna Hronika -
I ponosan sam i tužan zbog toga što je on danas. On kao Dejan više ne postoji, izjavio otac Žarko Puzigaća

Dejan Puzigaća (34), navijač FK Partizan koji je u odsustvu osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona 2009. godine, sada se zove monah Sava! Njegov otac Žarko Puzigaća je ispričao da se sa svojim naslednikom video u tri navrata i da je iz tih susreta zaključio da on kao Dejan više ne postoji!

- I ponosan sam i tužan zbog toga što je on danas. Ne kaže se bez razloga da su monasi anđeli na zemlji, ali ipak osećam da sam ga izgubio. Vrlo je teško rečima opisati to osećanje kad vidite sopstveno dete, posle toliko vremena, i shvatite da ni po čemu više ne liči na sebe, izbegava dodir i svaku bliskost. U nekom je sasvim drugom svetu, koji je teško razumljiv nama običnim smrtnicima - ispričao je otac, prenose beogradski mediji.

On nije želeo da otkrije gde se sve njegov sin krio za vreme bekstva i ko mu je u tome pomagao, jer kako kaže za to nije "kucnuo čas".

- Čvrsto sam mu obećao da neću ništa da govorim na tu temu, zato što je insitirao na tome da pred našim sudom kaže šta ima. Posebno jer ne želi ničije sažaljenje. Ubeđen je da će mu božija pomoć biti dovoljna da dokaže svoju nevinost. Zamolio nas je da ne plačemo i ne tugujemo, da verujemo u snagu i pravednost Gospoda - naveo je Žarko.

Podsećanja radi, Puzigaća je sa još 11"grobara" osuđen za ubistvo Brisa Tatona. Iako su se u sudskom procesu naknadno pojavila tri svedoka koja su tvrdila da je francuski navijač sam pao u garažu na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine i da ga tamo nisu bacili "grobari", Apelacioni sud nije odobrio ponovno suđenje. S obzirom na to da je Puzigaći izrečena presuda u odsustvu, on će imati pravo na ponovljeno suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track