UBISTVO KOJE JE POTRESLO SRBIJU: Ubica Marije Cimbal se obesio u zatvoru

Osuđen na 40 godina

UBISTVO KOJE JE POTRESLO SRBIJU: Ubica Marije Cimbal se obesio u zatvoru

Crna Hronika -
BEOGRAD - Vaskrsije Vrekić (30) iz Banatskog Dvora, koji je osuđen na 40 godina zatvora jer je pre dve godine ubio Mariju Cimbal (23), obesio se juče u novosadskom zatvoru.

Iza sebe je ostavio oproštajno pismo u kom je, između ostalog, naveo da se kaje za zločin koji je počinio.

- Vrekić je sa cimerima iz ćelije izašao u šetnju u zatvorskom krugu. Nakon nekoliko minuta on se požalio stražaru da ga boli stomak i tražio da ide u toalet. Kada je izašao iz toaleta zahvalio se stražaru i rekao mu: „Ja se ne bih vraćao na krug. Želim da budem sam.“ Stražar je zatim otišao kako bi se priključio kolegama koje su motrile na Vrekićeve cimere, a on je, kada je ostao sam, vezao čaršav oko vrata i za rešetke i obesio se.

Pored tela je pronađeno pismo, a u njemu je naveo da nema objašnjenja za zločin koji je počinio i da se duboko kaje za to što je ubio Mariju Cimbal.

Podsetimo, Vrekić je bio poznaninik Marije Cimbal, koja mu je često pozajmiljivala novac. Nakon što je ona jednom odbila da to učini, on ju je zadavio maramom i zatim podmetnuo požar u stanu kako bi prikrio tragove, prenosi Alo.

- U jednom trenutku mi se unela u lice! Odgurnuo sam je, na šta mi je opsovala mrtvu majku. Svest mi se potpuno pomračila! Pobesneo sam i udario ju je, posle čega je pala na pod, gde je samo nepomično ležala - branio se Vaskrsije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track