ZAKOPAO ORUŽJE U ŠUMI: Uhapšen magacioner, osumnjičen za krađu pištolja na aerodromu!
Foto: Dragana Udovicic

Brza akcija MUP: Uhapšen kradljivac pištolja

ZAKOPAO ORUŽJE U ŠUMI: Uhapšen magacioner, osumnjičen za krađu pištolja na aerodromu!

Crna Hronika -
Osumnjičeni radnik „Nikole Tesle“ priznao policiji da je 20 pištolja „CZ 999“ zakopao u šumi u naselju Crvenka, na Paliluli

BEOGRAD - Magacioner na Aerodromu „Nikola Tesla“ uhapšen je u četvrtak veče u Beogradu zbog sumnje da je ukrao oružje iz aerodromskog magacina, saznaje Kurir!

Ukradeno oružje zakopao je u šumi u naselju Crvenka, na Paliluli.- Magacioner je najpre negirao da ima išta s krađom oružja iz magacina Aerodroma „Nikola Tesla“, ali je na kraju, suočen sa dokazima, ipak priznao krađu. Oružje, koje je ukrao još u junu, je zakopao u šumi u naselju Crvenka, kod Krnjače, na Paliluli - rekao je izvor Kurira.Iz aerodromskog magacina ukradeno je 20 pištolja marke „CZ 999“, koje je proizvela firma „Zastava oružje“, a trebalo je da izveze „Jugoimport SDPR“. Kako je kupac odustao od naručenog oružja, ono je stajalo u magacinu u bescarinskom delu aerodroma, a kad je trebalo da bude vraćeno, utvrđeno je da nedostaje 20 pištolja.Znali za kamere- Pristup magacinu u kom je oružje čuvano u poslednjih šest meseci imalo je 72 zaposlenih. Većina njih juče je dala iskaze i uzeti su otisci prstiju - kaže izvor Kurira iz istrage, koji napominje da se još ne zna kada je izvršena krađa, koja je otkrivena u sredu.

Vruća roba... „CZ 999“
Vruća roba... „CZ 999“

Kradljivci oružja koje je na aerodromu skladištila firma „Jugoimport SDPR“ su, kako navodi, po svemu sudeći, dobro znali da neko vreme pištolji neće biti izneti iz magacina. Ne isključuje se ni mogućnost da su se pobrinuli i za kamere.Utvrđeno je da su ukradene dve kutije, u kojima je bilo dvadeset pištolja marke „CZ 999“, kalibra 9 mm.- Nije reč o automatskom oružju, iako je i „CZ 999“ poznat kao „škorpion“. Ova vrsta oružja tražena je u podzemlju - objašnjava izvor iz istrage.Direktor policije Milorad Veljović kaže da policija nije bila zadužena da čuva oružje.„Čisto“ oružjeNekadašnji funkcioner DB Božidar Spasić smatra da je ovo klasična pljačka.- Jedan komad na crnom tržištu može da se proda po ceni od 1.000 do 1.500 evra jer je reč o „čistom“ oružju, koje je veoma traženo zbog toga što nije korišćeno za izvršenje nekog krivičnog dela. Lopovi mogu da ga prodaju kod nas, ili u zemljama u regionu. Ova pljačka može da predstavlja veliki bezbednosni problem - kaže Spasić.U „Jugoimport SDPR“ juče se niko nije javljao na telefon. Inače, „Turkiš erlajns“ juče je demantovao da je ukradena roba trebalo da bude prevezena letom ove avio-kompanije.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašić

Ministar odbraneVOJSKA SRBIJE NEMA VEZE S NESTALIM ORUŽJEMBratislav Gašić, ministar odbrane, rekao je juče da Vojska Srbije nema nikakve veze s nestankom pištolja iz robno-carinskog magacina aerodroma „Nikola Tesla“.- Firma „Jugoimport SDPR“ je u nadležnosti Ministarstva odbrane, ali je nezavisna, tako da ni roba koja je nestala, ni magacin iz kog je nestala, a koji je carinski objekat, nemaju veze s vojskom - kratko je rekao Gašić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track