(VIDEO) ZBOGOM, ANĐELE: Tićo naša, nek te Bog čuva!

Srbija plače za nedužnom devojčicom

(VIDEO) ZBOGOM, ANĐELE: Tićo naša, nek te Bog čuva!

Crna Hronika -
Kako se povorka približavala grobnom mestu, tako su majka Mirjana i otac Igor sve više stezali kovčeg, ne želeći da se odvoje od mezimice
1 / 8

SUBOTICA - Jao, Tićo! Jao, zlato tatino! Bože, ima li te, što nam te uze? Gde ćeš tako rano, Tićo naša, neka te Bog čuva, anđele naš mali... Koliko te volim, da li znaš! Jao, ljubavi tatina, kako ovo da preživimo!

Otac Igor nije mogao da zadrži suze
Otac Igor nije mogao da zadrži suze

Bolan lelek iz grudi neutešnog oca Igora Jurića, od kojeg se ledila krv u žilama, odjekivao je juče grobljem u Dudovoj šumi u Subotici, gde je nekoliko hiljada ljudi došlo da se oprosti od Tijane Jurić (15). Od suza i jauka koji su se prolamali i kamen je plakao.

Plakala cela Subotica
Plakala cela Subotica

Nije bilo osobe koja nije suzu pustila dok je majka Mirjana, koja je jedva stajala na nogama, tiho, kroz jeceje, dozivala svoju Tijanu.

Milorad Veljović (desno) odao poštu
Milorad Veljović (desno) odao poštu

Plakali i sveštenici- Dete moje, srećo moja jedina. Ne ostavljaj nas, molim te - isprekidanim glasom jecala je Mirjana naslonjena na muža Igora. Na drugom očevom ramenu, skrhana bolom, plakala je Tijanina sestra Saška.- Jao, sestro moja. Što te otrgoše, šta ćemo mi sad bez tebe - vikala je neutešno Saška.

Kilometarska kolonaU kilometarskoj koloni koja je pratila Tijanu na večni počinak vladao je muk. Samo suze su se slivale, čak i s lica policajaca koji su obezbeđivali kolonu. Plakali su i sveštenici...

Roditelji pored kovčega
Roditelji pored kovčega

Nesrećna majka Mirjana neprestano je mazila Tijanin kovčeg. Kako se povorka približavala grobnom mestu, tako su Mirjana i Igor sve više stezali kovčeg, ne želeći da se odvoje od svoje mezimice.

Sveće za Tijanu
Sveće za Tijanu

Nećemo te zaboravitiOpraštajući se od Tijane, ujak Milan rekao je da je malo reči koje bi opisale Tijanu kakva je ona zaista bila.- Svima je uspevala da se podvuče pod kožu svojim umiljatim glasom. Njenu pesmu „Zaspao Janko pod jablanom“ neko će drugi pevati. Mirjana i Igor bi trebalo da budu ponosni što su imali takvu ćerku. Čekali smo je 12 dana da nam se vrati. Verovali smo da ćeš nam se vratiti, a ono što si doživela niko nije imao pravo da ti uradi. Tvoji drugovi su te tražili, ali nisu hteli da te nađu na ovakav način. Tvoja majka je pričala da će napraviti veliku žurku kad se vratiš. Tićo, osim što si u našim srcima, ušla si u srca cele Srbije...

Poslednji očev poljubac
Poslednji očev poljubac

Nikad te nećemo zaboraviti, ostaćeš večno uz nas i s nama - rekao je ujak Milan opraštajući se u ime svih.

http://www.youtube.com/watch?v=YjCJKaf26Po
http://www.youtube.com/watch?v=iP8nXSNuVDY
http://www.youtube.com/watch?v=19dkFMqSEUs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track