Nikolić pozvao Srbe s Kosmeta da izađu na izbore

Susret u Predsedništvu

Nikolić pozvao Srbe s Kosmeta da izađu na izbore

Politika -
Pozvavši ih da odluku donesu što pre, predsednik Srbije je konstatovao da vreme prolazi i poručio da "što danas ne uradimo o tome ćemo sutra da sanjamo"
1 / 7

BEOGRAD - U zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, posle dva i po sata trajanja, oko 14 časova završen je sastanak državnog vrha sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, na kome je predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je kosovske Srbe da što pre donesu odluku o izlasku na lokalne izbore 3.novembra.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da što pre donesu odluku o izlasku na izbore zakazane za 3. novembar i poručio da iz Beograda ne treba da očekuju ohrabrenje za eventualni bojkot tih izbora.

Pozvavši ih da odluku donesu što pre, Nikolić je konstatovao da vreme prolazi i poručio da "što danas ne uradimo o tome ćemo sutra da sanjamo".U razgovoru s delegacijom Srba sa KiM predsednik je ponovio da ih država nikada neće ostaviti i dodao da su naši sunarodnici iz Pokrajine svesni situacije, te da je za njih bitno da nema nikakvih nedoumica oko statusne neutralnosti.Predstavnici Srba istakli su da je u ovom trenutku neophodno po svaku cenu sačuvati jedinstvo naših ljudi koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

Predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić počeli su oko 11.20 sati razgovore s predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije.

Oko 11.10 časova u zgradu Predsedništva ušao je premijer Ivica Dačić. Državni vrh na Andrićevom vencu danas razgovara o aktuelnoj situaciji sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije posle čega će biti izdato saopštenje.Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić potvrdio je dolazak i rekao da će se odazvati na svaki poziv svoje države. Sastanku bi trebalo da prisustvuju i predsednici opština Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica, kao i načelnik Kosovskomitrovičkog okruga.

http://www.youtube.com/watch?v=zee1sAJ_qZw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track