Huligani zarobili vatrogasce u zgradama koje gore!
Foto: Twitter

Haos u Sarajevu

Huligani zarobili vatrogasce u zgradama koje gore!

Planeta -
Huligani koriste haotično stanje i pljačkaju trafike, radnje i demoliraju sve objekte

SARAJEVO - U celoj BiH na ulicama je zavladao haos. U Sarajevu je zapaljena zgrada Predsedništva BiH, a pre toga je zapaljena zgrada kantonalne vlade i Opštine Centar.

Demonstranti su zarobili vatrogasce koji ne mogu da izađu iz zgrada koje gore, jer su ih opkolili demonstranti. Zarobljeni vatrogasci nemaju sa sobom opremu za gašenje požara ni kiseonik. Huligani koriste haotično stanje i pljačkaju trafike, radnje i demoliraju sve objekte.

Nakon jučerašnjih protesta u Tuzli, Sarajevu, Zenici i još nekoliko gradova, danas su građani BiH u mnogim gradovima ponovo izašli na ulice. Demonstranti su danas u Tuzli, Zenici, Mostaru i Bihaću zapalili zgrade kantonalnih vlada. Takođe, demonstranti pale i druge zgrade. Tako je u Tuzli zapaljena i zgrada Opštine Tuzla, a u Mostaru i zgrada Gradske Većnice.

U Sarajevu su antiterorističke jedinice krenule u akciju potiskivanja demonstranata koji su prethodno demolirali zgradu Predsednistva BiH i zapalili prizemne delove zgrade. Ambulantna vozila i bolnice u celoj BiH prepuna su pacijenata, a samo u Sarajevu danas je povređeno preko stotinu osoba, od kojih je najviše policajaca. Visoki predstavnik Valentin Incko apelovao je na građane da prestanu da pale zgrade tokom protesta.

"Treba podvući jasnu crtu mirnih protesta građana, ali paliti zgrade i uništavati imovinu, za to nemam razumevanja", rekao je Incko.

On je dodao da policija najviše strada, a ona policija nije kriva što građani nisu dobili plate godinama. Incko je kazao da rešenje problema vidi u formiranju pravne države i uspostavljanju reda na svim nivoima vlasti.

"Rešenje za ovaj problem je dijalog", kazao je Incko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track