ŠOK U VRANJU: Nastavnik sedmaka udario glavom?!
Foto: Kurir Štampano

Nije mu prvi put

ŠOK U VRANJU: Nastavnik sedmaka udario glavom?!

Srbija -
Dečak tvrdi da ga je predavač udarao glavom i maltretirao. U školi, ali i u Vranju, kažu da ovo nije prvi put da nastavnika Z. S. optužuju za napad na učenike.

VRANJE - Pedagogija ili batine?

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vranju prijavio je pre nekoliko dana da ga je nastavnik Z. S. maltretirao i tukao glavom.

Mada u školi ne žele o tome mnogo da govore dok se ceo slučaj „disciplinski ne ispita“, u Školskoj upravi u Leskovcu Kuriru je rečeno da je zbog tog incidenta protiv profesora Z. S. pokrenut disciplinski postupak. U školi kažu da će nastavnik, ukoliko se ispostavi da je zaista načinio ovaj prekršaj, biti suspendovan, a kasnije, u skladu sa zakonom, i kažnjen.Otišao na bolovanjeInače, kako je Kuriru rečeno, incident se dogodio u popodnevnoj smeni, kad je došlo do verbalnog, a kasnije, prema navodima učenika, i fizičkog napada na učenika. Profesor je posle incidenta rekao školskom pedagogu da je imao problem i da ide na bolovanje. U školi, ali i u Vranju, kažu da ovo nije prvi put da nastavnika Z. S. optužuju za napad na učenike.Policija vodi postupakDirektor škole Dušan Stevanović kaže da će, ukoliko se ispostavi da je nastavnik zaista načinio ovaj prekršaj, on biti suspendovan, a možda i otpušten.- Slučaj nije završen i u toku su istražne radnje koje će utvrditi šta se tu zaista dogodilo. Ne mogu da govorim o tome kako se incident odigrao, jer jedni tvrde ovako, drugi tvrde onako, tako da će istraga sve na kraju pokazati. U svakom slučaju, ništa nije strašno, učenik ide u školu a kolega Stamenković je na bolovanju - kaže direktor Stevanović.Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju, napominje da je policija sačinila zapisnik posle incidenta između nastavnika i učenika, ali da će slučaj biti rešavan unutar škole. Nastavnika Z. S., i pored upornog nastojanja, nismo uspeli da dobijemo na telefon.(A. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track