APEL POKRETA DOSTA JE BILO: Policija da neprekidno obezbeđuje Stari savski most
Foto: Aleksandar Jovanović

Bojazan da ne dođe do rušenja

APEL POKRETA DOSTA JE BILO: Policija da neprekidno obezbeđuje Stari savski most

Izbori 2018. -

Pokret "Dosta je bilo" zatražio je danas da policija ubuduće neprikidno obezbeđuje Stari savski most jer postoji opravdana bojazan da bi i taj most, posle rušenja u kvartu Savamala, mogao da bude meta fantomskog rušenja.

"Nakon nezakonitog, noćnog rušenja objekata u Savamali, koje nije rasvetljeno još od aprila 2016. godine, opravdana je bojazan da bi i most koji aktuelna vlast doživljava kao smetnju realizaciji projekta "Beograd na vodi" mogao biti meta fantomskog rušenja. Iz tih razloga, Dosta je bilo poziva policiju da odmah počne s neprekidnim obezbeđenjem Starog savskog mosta, a pojačano tokom izborne noći u glavnom gradu", navodi se u saopštenju te organizacije.

Dosta je bilo je u saopštenju podsetila da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali 23. januara ove godine potpisao ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP i predstavio izgled novog mosta koji će biti izgrađen na mestu Starog savskog, ali da su predstavnici udruženja arhitekata Srbije ocenili da ideja da se sruši taj most i na njegovom mestu napravi novi nije dobra, dok stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta upozoravaju da bi rušenje mosta moglo izazvati saobraćajni haos.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track