ŠTA RADITE BRE ZAHTEVA DA SE OSLOBODI PROLAZ IZMEĐU KNEZ MIHAILOVE I ČIKA LJUBINE: Ne mogu da prođu ni Hitna ni vatrogasci!
Foto: Printscreen/Twitter

Grupa građana u kampanji za beogradske izbore

ŠTA RADITE BRE ZAHTEVA DA SE OSLOBODI PROLAZ IZMEĐU KNEZ MIHAILOVE I ČIKA LJUBINE: Ne mogu da prođu ni Hitna ni vatrogasci!

Izbori 2018. -

Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" zatražila je danas da se hitno zaustavi, kako je navedeno u saopštenju, maltretiranje Beograđana kojima izvođači radova pojedinih firmi već danima uskraćuju mogućnost da koriste pešački prolaz između Knez Mihailove i Čika Ljubine ulice.

"Ovo je nastavak neshvatljivih poteza u ovom delu grada, gde su već zatvorene pristupne saobraćajnice oko Knez Mihailove ulice, pa je do pojedinih zgrada onemogućen prilaz i vozilima hitne pomoći i vatrogascima. Ulice su istovremeno prekrivene preskupim pločama koje lako pucaju i prave probleme pešacima. Sada smo i svedoci toga kako se tajkunske firme bezobzirno ponašaju prema građanima, zatvaraju prolaze, stavljaju metalne ograde i onemogućavaju slobodno kretanje", navodi se u saopštenju te grupe građana.

foto: Printscreen/Twitter

Kandidat za odbornika te grupe Lazar Lešnjak rekao je da se ti radovi izvode bez obavezne gradilišne table, već samo sa ogradom, za koju kaže da je bespravno postavljena.

foto: Printscreen/Twitter

"Postoje pravi načini kako se ovakvi radovi izvode, brave i katanci sigurno nisu dobro rešenje. Kada posle gradskih izbora dodjemo u priliku da utičemo na odluke promenićemo praksu po kojima su intersi tajkuna bitniji od interesa gradjana", rekao je Lešnjak.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track