(FOTO) PRIZNANJE BEOGRADA MIODRAGU PETROVIĆU ČKALJI: Otkrivena spomen-tabla u Resavskoj ulici
Foto: Beoinfo

U ČAST UMETNIKA

(FOTO) PRIZNANJE BEOGRADA MIODRAGU PETROVIĆU ČKALJI: Otkrivena spomen-tabla u Resavskoj ulici

Izbori 2018. -

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović otkrili su danas u Resavskoj 84 spomen-tablu posvećenu Miodragu Petroviću Čkalji, jednom od najvećih prvaka srpskog i jugoslovenskog glumišta.

foto: Beoinfo

Vesić se istakao da je ovo mali deo zahvalnosti koju Grad Beograd duguje Čkalji i zahvalio je Opštini Savski venac na realizaciji te inicijative, prenosi Beoinfo.

Miodrag Petrović Čkalja je, zajedno sa Mijom Aleksićem, obeležio glumu u drugoj polovini 20. veka, podsetio je Vesić, koji je najavio pokretanje inicijative da i neka od nagrada ponese ime po istaknutom glumcu.

foto: Beoinfo

Inicijativu za postavljanje spomen-table pokrenuli su stanovnici Savskog venca, tačnije Mesne zajednice "Zapadni Vračar", rekla je predsednica opštine Irena Vujović.

Otkrivanju spomen-table u "Čkaljinom sokačetu", koje spaja Resavsku i Ulicu kneza Miloša, prisustvovali su sin i unuka istaknutog glumca koji je proteklih 30 godina živeo na toj adresi, kao i mnogobrojni prijatelji i poštovaoci Čkaljinog lika i dela.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track