ŠTA RADITE BRE: Stop za fabrike koje zagađuju vodu
Foto: Šta radite bre

LOKALNI IZBORI 2018

ŠTA RADITE BRE: Stop za fabrike koje zagađuju vodu

Izbori 2018. -

Predstavnici Grupe građana "Šta radite bre - Marko Bastać" obavezuju se da će, kada postanu gradski odbornici, tražiti da se hitno provere sve kompanije koje zagađuju vodu na teritoriji grada i tražiti da im se zabrani da rade dok ne uvedu najviše standarde zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju.

Kandidati za odbornike sa ove liste obišli su danas lokaciju u neposrednoj blizini Fabrike kartona u Umci, koja već dugo zagađuje čitavu okolinu, a posebno reku Savu, navodi se u saopštenju.

"Nalazimo se na opštini Čukarica, nedaleko od Fabrike kartona Umka. Građani koji žive u okolini su se nebrojeno puta žalili na smrad koji se oseća kada fabrika ispušta otpadne vode. Ribolovci kažu da je ribe značajno manje nego pre nekoliko godina. Očigledno je da se radi o velikom zagađivaču, to se može videti i golim okom, jer Savom plove kartoni i pluta prljavština. Građani Čukarice su najugroženiji, ali posledice bahatog ponašanja vlasnika kompanije koja ima zaštitu vlasti mogu da budu mnogo veće, jer se samo nekoliko kilometara nizvodno nalazi Fabrika pijaće vode, koja vodom snabdeva ceo Beograd. Potpuno je jasno da su za Gorana i Sinišu interesi njihovih tajkuna važniji od zdravlja građana. I zato 4. marta moramo da menjamo sistem koji radi samo za privilegovane", rekao je Marko Mandić, jedan od kandidata na listi odbornika “Šta radite bre”, a navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI U ORAŠCU! Evo šta je predsednik Vučić rekao o srpskom nestajanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track