GRUPA GRAĐANA ŠTA RADITE BRE: Hitno rešiti problem s parkingom kod Kliničkog centra
Foto: Šta radite bre

obećanje

GRUPA GRAĐANA ŠTA RADITE BRE: Hitno rešiti problem s parkingom kod Kliničkog centra

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" koja učestvuje na predstojećim izborima u Beogradu, ocenila je danas da je neophodno da se hitno reši problem sa parkingom u zoni Kliničkog centra Srbije (KCS) i dodala da se to pitanje tiče velikog broja građana jer manjak mesta u okolini te zdravstvene ustanove stvara svakodnevne gužve.

"Svi koji su makar jednom imali potrebu da kolima stignu do KCS-a znaju koliko je teško, a nekada i nemoguće naći parking. Nisu retke situacije kada i bolnička kola zbog zakrčenosti saobraćaja ostaju zaglavljena u kolonama. Ovaj problem dalje se odražava na kolaps u svim okolnim ulicama, od Kneza Miloša pa do Slavije", rekao je kandidat za odbornika te liste Branislav Vuković.

Kako se navodi u saopštenju, Vuković je dodao da do sada nijedna vlast nije pokušala da uradi bilo šta konkretno po tom pitanju a da su podaci o broju zaposlenih i pacijenta koji svakodnevno dolaze u taj deo grada dostupni i da ne bi trebalo da bude teško da se napravi plan koji bi to stanje popravio.

"KCS je najveća zdravstvena ustanova u jugoistočnoj Evropi, otvoren je 24 sata dnevno i svakog dana primi hiljade ljudi. U cilju najhitnijeg rešavanja saobraćajnog kolapsa koji otežava rad svim zaposlenim u KCS i ugrožava zdravlje pacijenata, mi bi sa pozicije gradske vlasti uveli garaže na sprat, koje će smanjiti pritisak na ove ulice. Takođe, osposobićemo parking ispod Mostarske petlje i obezbedićemo 'šatl prevoz' zaposlenim zdravstvenim radnicima i pacijentima", rekao je Vuković.

(Kurir.rs/Beta/Foto: GG Šta radite bre)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track