Pokret Srpska vertikala podržao izbornu listu DSS
Foto: Filip Plavčić/Ilustracija

saradnja posle beogradskih izbora

Pokret Srpska vertikala podržao izbornu listu DSS

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik pokreta Srpska vertikala Željko Čurović saopštio je danas da je taj pokret podržao izbornu listu "Dr Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije" i najavio da će se saradnja sa DSS nastaviti i nakon beogradskih izbora.

On je na konferenciji za novinare u sedištu DSS kazao da je pokret Srpska vertikala, koji je osnovan pre nepune tri godine, prepoznao kontinuitet politike DSS-a, koji od osnivanja nije odstupao od svog progama.

"Politika državotvornosti DSS-a srasla je sa mnom. Prepoznali smo kontinuite DSS, koji nije odstupao od svog programa. Nadam se da ćemo saradnju nastaviti i u buduće", kazao je Čurović i dodao da su podržali i Apel za odbranu Kosova i Metohije koji je inicirao DSS.

Predsednik DSSMiloš Jovanović rekao je da nema razloga da se saradnja ne nastavi i nakon beogradskih izbora, koji će brzo "doći i proći", ali će ubrzo nakon toga na red doći pitanje teritorijalne celovitosti Srbije.

"Kada se to pitanje otvori, onda će se pokazati ko se za šta bori i ko je prava opozicija ovoj politici a ko nije. To će biti borba za za Ustav, referendum, pitanje da li kao narod hoćemo da ostanemo ono što smo bili - srpski narod, ili ćemo se utopiti u nešto šire i izbrisati sami sebe iz istorije", kazao je Jovanović.

On je rekao da će svi istinski rodoljubi i misleći ljudi stati na stanovište DSS i Srpske vertikale, kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude izašao sa svojim predlogom za Kosovo i Metohiju u aprilu.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Filip Plavčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track