KOALICIJA OKO ĐILASA PODRŽALA TIJANU HEGIĆ Janković: Oni koji teraju studente na sud neće odlučivati o bilo čijoj sudbini
Foto: Beta/Branislav Božić

slučaj studenti

KOALICIJA OKO ĐILASA PODRŽALA TIJANU HEGIĆ Janković: Oni koji teraju studente na sud neće odlučivati o bilo čijoj sudbini

Izbori 2018. -

Predstavnici koalicije koja podržava kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda danas su ispred Prekršajnog suda u Beogradu podržali studentkinju Tijanu Hegić, protiv koje se vodi postupak zbog organizacije protesta "Protiv diktature".

Tijana Hegić i Saša Janković
Tijana Hegić i Saša Jankovićfoto: Beta/Branislav Božić

Hegić je rekla da su pred Beogradom izbori, a da vlast "veoma klimavo stoji na njima".

"Sigurni smo da će pokušati malverzacije koje su činili i kada su bili u pitanju predsednički izbori i sada koristim priliku da im poručim da to ne rade, jer ono što se dogodilo u aprilu, desiće se i sada", rekla je Hegić.

foto: Beta/Branislav Božić

Upitana da li su okupljanja ispred suda u znak podrške pritisak na tu instituciju, Hegić je ukazala da sud treba slobodno da odluči, ali da se postavlja pitanje da li je pritisak na sud sve ostalo što se događa.

"Da li ste videli kako izgledaju zahtevi? Oni u pravnoj državi nikada ne bi mogli da stignu na sud. Kako su tamo došli, dobro je pitanje", ocenila je Hegić.

foto: Beta/Branislav Božić

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković naglasio je da studenti idu na sud jer su tražili fer i poštene izbore, zato što neće diktaturu.

"Ako se mi išta budemo pitali u ovoj državi, ljudi koji su odgovorni što danas studenti idu na sud neće biti u situaciji da odlučuju o bilo čijoj sudbini. Ovo je sramota, ali istovremeno pokazuje da građani neće odustati", rekao je Janković.

Građani će biti sve jači i poslednji put kažemo vlastima - dozvolite građanima da slobodno odluče, nemojte ih terati da na bilo koji drugi način, koristeći svoja prava, traže slobodu u Srbiji, kazao je Janković.

foto: Beta/Branislav Božić

Podršku Tijani Hegić pružili su i Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borislav Stefanović, Janko Veselinović, Željko Veselinović i Dušan Duda Ivković.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto ilustracija Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track