NAPALI MARKA BASTAĆA: Lidera grupe Šta radite bre sinoć sačekali ispred zgrade u kojoj živi i nasrnuli na njega
Foto: Beta/Šta radite bre

nasilje u kampanji

NAPALI MARKA BASTAĆA: Lidera grupe Šta radite bre sinoć sačekali ispred zgrade u kojoj živi i nasrnuli na njega

Izbori 2018. -

Nosilac odborničke liste “Šta radite bre” u kampanji za gradske izbore Marko Bastać fizički je napadnut sinoć u ulazu zgrade u kojoj živi, saopštila je ova grupa građana i dodala da je slučaj prijavljen policiji.

“Mi smo danas u okviru naših predizbornih aktivnosti hteli da na biciklima obilazimo beogradske pijace, što smo već radili pre nekoliko nedelja, da razgovaramo sa građanima i delimo predizborni materijal, međutim, sve nas je rano jutros zatekla vest da je Marko napadnut. Šokirani smo. On je bio na lekarskim pregledima, napad je prijavljen policiji i ja se nadam da će se obratiti javnosti danas u toku dana”, rekao je Lazar Lešnjak, kandidat na listi “Šta radite bre – Marko Bastać”.

PSG osudio napad na Bastaća

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je fizički napad na Marka Bastaća i upozorio da je režim Aleksandra Vučića umesto vladavine prava i ljudske bezbednosti u Srbiji ustoličio nasilje kao najviši zakon i argument.

"Konstantna vređanja, pretnje i napadi na političke neistomišljenike više nisu rezervisani samo za medijski prostor, već sve češće prerastaju u fizičke napade i ugrožavanje lične bezbednosti", ocenili su iz PSG.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Beta/Šta radite bre

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track