Najnovije vesti

STANKOVIĆ (NOVA): Savet Evrope ozbiljno i pažljivo da prati kampanju pred izbore
Foto: Nova stranka/Promo

Beogradski izbori 4. marta

STANKOVIĆ (NOVA): Savet Evrope ozbiljno i pažljivo da prati kampanju pred izbore

Izbori 2018.

BEOGRAD - Zamenik predsednika Nove stranke i kandidat za gradskog odbornika liste "Da oslobodimo Beograd" Aleksandar Stanković pozvao je međunarodne organizacije, a pre svega Savet Evrope, da ozbiljno i pažljivo prate kampanju pred izbore za odbornike Skupštine Beograda, posle napada na nosioca izborne liste "Šta radite bre" Marka Bastaća.

Kako je saopšteno, Stanković je najoštrije osudio napad na Bastaća i ukazao da je "zbog sve učestalijeg i otvorenijeg nasilja koje generiše režimska stranka ugrožena regularnost izbornog procesa".

"Šokiran sam bestijalnim napadom na Marka Bastaća. U svoje ime, kao kandidata za gradskog odbornika, i u ime Nove stranke najoštrije osuđujem ovaj divljački napad i pozivam sve medjunarodne organizacije u čijem delovanju je sprovodjenje vladavine prava i demokratije, a pre svega Savet Evrope, da ozbiljno i pažljivo prate predizbornu kampanju u narednih nedelju dana", rekao je on.

Apelovao je na međunarodne organizacije i da obezbede praćenje izbornog procesa u nedelju, 4. marta, a zahtevao je od policijskih i pravosudnih organa hitnu reakciju, jer kako je ocenio "krajnje je vreme da se probude iz zimskog sna i počnu da rade svoj posao".

Odbornička lista "Šta radite bre" saopštila je da je sinoć Marko Bastać fizički napadnut u ulazu zgrade u kojoj živi i da je slučaj prijavljen policiji.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nova stranka/Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja