MLADENOVIĆ: Grad Beograd podstiče oživljavanje Srbije
Foto: Dragana Udovičić

narodno sabranje u kolarcu

MLADENOVIĆ: Grad Beograd podstiče oživljavanje Srbije

Izbori 2018. -

BEOGRAD - U Kolarčevoj zadužbini večeras je održano duhovno narodno sabranje pesme, igre, besede i gusala "Srbija se rodi", u organizaciji Društva guslara "Bajo Pivljanin" i Pravoslavno sportskog društva "Sveta Srbija".

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da će Grad Beograd uvek podržavati ovakve i slične manifestacije jer podstiču oživljavanje Srbije i vraćuju nas običajima.

foto: Dragan Kadić

Treba otvoreno ukazivati na problem sa kojim se suočava naš narod zbog negativnog prirodnog priraštaja. Zbog toga moramo da podržimo porodicu, žene i decu kao ono najvrednije u našem društvu - istakao je Mladenović za Beoinfo.

On je dodao da se ovakvim manifestacijama vraćamo i našim običajima.

Podsećamo se na velike i tradicionalne vrednosti koje baštini srpski narod, a gusle i guslarstvo predstavlja ono što je izvorno srpsko i što nas vraća našem identitetu, zaključio je Mladenović.

Pravoslavno sportsko društvo (PSD) "Sveta Srbija" u nazad dve godine organizovalo je više okruglih stolova, koncerata i manifestacija pod nazivom "Srbija se rodi", ukazao je direktor PSD "Sveta Srbija" Miljan Ćeranić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tanjug/Filip Krainčanić

Smatramo da je za opstanak srpskog naroda to najvažnije pitanje i ovo je naš doprinos povećanju nataliteta u Srbiji, istakao je Ćeranić i najavio niz drugih sličnih okupljanja sa istim ciljem.

Okupljenima se, pored Mladenovića, obratio i akademik Matija Bećković, dok su u kulturno-umetničkom delu nastupili horski dirigent i pojac Dragan Mlađenović, dečji muzički i pojački sastav "Sveta Srbija", kao i Kulturno umetničko društvo "Piva" iz Plužina u Crnoj Gori.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track