Najnovije vesti

DS: Socijaldemokrate iz regiona podržale Da oslobodimo Beograd
Foto: Dado Đilas

podrška

DS: Socijaldemokrate iz regiona podržale Da oslobodimo Beograd

Izbori 2018.
15:02h

Socijaldemokrate iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije podržale su koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke "Da oslobodimo Beograd" na predstojećim beogradskim izborima, saopštila je danas DS.

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić preneo je podršku socijaldemokrata iz pet zemalja uz poruku da je DS najvažnija politička institucija u regionu.

"Za nas u regionu, Beograd ima dve strane. Jedna je ona koja je lider regiona i razvoja, druga strana ona koja bila lider devedesetih u svom tom ludilu devedesetih godina. Mi smo upravo zato došli da damo podršku DS koja je i tih devedesetih godina bila na vrednostima koje su temeljne vrednosti EU kojima mi svi trebamo da težimo: sloboda, jednakost, solidarnost", rekao je Čengić.

On je kazao da je za one koji dolaze iz susednih država DS "najvažnija politička institucija u regionu" i da je "nastala 1989. kao nasušna potreba svih naroda bivše Jugoslavije za demokratijom, vladavinom prava i evropskim integracijama".

Čengić je poručio da mu je čast što učestvuje u kampanji DS, noseće antiratne partije koja se zalagala za mir i saradnju regionu trideset godina, ključna u procesu pomirenja, izgradnji brige i sigurnosti za gradjane svih nacionalnosti i veroispovesti.

"Ovo je politička utakmica koja se vodi izmedju onih koji su pozivali sto za jednog i onih koji su se decenijama suprotstavljali ratovima, mržnji i agresiji. Demokrate, ceo region navija za vas. Gradjani Srbije, broj 4 je važan za Beograd ali i za Skoplje i za Zagreb i za Podgoricu i za Sarajevo", rekao je Čengić.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MERKELOVA DOGODINE U SRCU ŠUMADIJE ?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja