SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Skupština Srbije da formira Anketni odbor za Beograd na vodi
Foto: Fonet/Marija Oković

utvrditi stanje

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Skupština Srbije da formira Anketni odbor za Beograd na vodi

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednica poslaničke grupe Nova Srbija-Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić zatražiće na prvoj narednoj sednici Skupštine Srbije formiranje Anketnog odbora kako bi se utvrdile činjenice i sagledalo stanje u kome se trenutno nalazi projekat Beograd na vodi, najavljeno je danas iz ove poslaničke grupe.

Beograd na vodi je problematičan projekat, kaže se u saopštenju i navodi da "postoje sumnje da se nezakonito troši novac iz Koridora 10 i „pranjem“ preusmerava" ka ovom projektu.

foto: Zorana Jevtić

U saopštenju se ističe da javnost treba da dobije odgovore na pitanja "ko je pravi investitor projekta Beograd na vodi, koja poslovna banka je garant da će projekat biti uspešno priveden kraju, da li postoje studije opravdanosti i izvodljivosti projekta".

Ivić će postaviti i pitanja ko su odgovorni projektanti, izvođači i podizvođači radova i nadzorni organ, u kojoj fazi se trenutno nalazi projekat Beograd na vodi.

Da li postoje opravdani razlozi da se projekat Beograd na vodi privremeno konzervira i uradi nezavisna revizija, još jedno je od pitanja koje će Ivić postaviti prilikom zahteva da se formira Anketni odbor u Skupštini Srbije.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track