LJAJIĆ U UMČARIMA: Predsednik SDPS sa aktivistim posetio Penzionerski klub
Ilustracija, Foto: Beta/Emil Vaš

doneo knjige na poklon

LJAJIĆ U UMČARIMA: Predsednik SDPS sa aktivistim posetio Penzionerski klub

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić danas je zajedno sa stranačkim aktivistima posetio Penzionerski klub u Umčarima, gde ga je dočekalo više od 50 penzionera.

Predsednik opštinskog odbora SDPS Grocka Marko Ninković rekao je da ta poseta ministra i članova SDPS-a pokazuje da brinu o starim licima i dolaze na mesta, na koja je kako je dodao "do sada retko ko zalazio".

"Tokom današnje ali i prethodnih poseta penzionerima, zaključili smo da im najviše nedostaje adekvatan prostor i adekvatno druženje", istakao je Ninković.

On je kazao da se i vlasnici domova i klubova "trude da udovolje penzionerima kako ne bi bili usamljeni" i da bi bilo dobro da i lokalne samouprave u narednom periodu obrate pažnju i malo više im izadju u susret, i da finansijski pomognu te klubove jer su stariji veoma bitni.

Kako je dodao, cilj kampanje, a i želja SDPS je da i u narednom periodu posle izbora nastavi sa tim aktivnostima i da nastavi da pruža pažnju ljudima, jer kako je istakao to govori i njihov slogan "Ljudi su preči od velikih reči".

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

Udruženje penzionera Umčara je veoma aktivno, pored druženja, izleta i zabava, oni organizuju i akcije čišćenja i uredjenja životne sredine u svom i okolnim selima.

Na predlog Ljajića dogovorena je i zajednička akcija uredjenja prirode koju će aktivisti SDP Srbije i penzioneri iz Umčara sprovesti posle izbora.

Penzioneri iz Umčara pohvalili su se Ljajiću svojom muzej sobom u etno stilu, isečcima iz novina u kojima se u poslednjih 50 godina spominje njihovo selo, kao i bibliotekom koju su danas obogatili knjigama dobijenim od SDP Srbije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track