NIKOLA JOVANOVIĆ ZA KURIR: Nudimo nova rešenja za razvoj
Foto: Promo

KONKRETNO

NIKOLA JOVANOVIĆ ZA KURIR: Nudimo nova rešenja za razvoj

Izbori 2018. -

Ne možete da im samo saopštite da pravite „Beograd na vodi“, a da ih ne pitate, da sagradite fontanu, a da ih ne pitate, ne možete da date 83.000 evra za jelku, a da ih ne pitate

Naša prestonica treba da ponovo postane najznačajnija metropola Balkana i da počne da diše u skladu sa potrebama građana, kaže za Kurir Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i kandidat za odbornika na listi „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragana Đilasa.

- Ne možete da im samo saopštite da pravite „Beograd na vodi“, a da ih ne pitate, da sagradite fontanu, a da ih ne pitate, ne možete da date 83.000 evra za jelku, a da ih ne pitate. Verujem da će posle 4. marta dobiti daleko odgovorniju vlast. To je moguće ukoliko izađe 900.000 građana.

Zašto su izbori važni?

- U Srbiji je u toku proces sjedinjavanja države i organizovanog kriminala. Dokaz za to je i prošlonedeljno stavljanje Srbije na zvaničnu crnu listu zemlja koje učestvuju u pranju novca i drugim vidovima zabranjenih aktivnosti, zajedno sa Jemenom i Sirijom. Tome se može stati na put jedino nokautom, a on je ostvariv u Beogradu. Zato su izbori mnogo više od izbora za odbornike u Skupštini grada.

Koje su najvažnije tačke vašeg programa?

- Naša koalicija je izašla sa konkretnim programom u 15 tačaka, čije smo ispunjenje garantovali - ponovno uvođenje besplatnih udžbenika za osnovce i 13. penzije za naše najugroženije seniore, povećanje plata od 15 odsto za zdravstvene i prosvetne radnike, besplatni vrtići za svu decu, mesečna pomoć od 150 evra za mlade bračne parove... Predstavili smo preciznu računicu koliko bi sve to koštalo i iz kojih bi se tačno sredstava.

Tri stvari koje biste odmah promenili u Beogradu.

- Uvođenje školskih policajaca i medicinskog osoblja u svaku osnovnu i srednju školu. Pokretanje procesa revizije katastrofalnog ugovora za „Beograd na vodi“. Uvođenje referendumskog izjašnjavanja građana o tome kako će se trošiti novac prikupljen od poreza na imovinu na teritoriji prestonice.

Kurir / B. K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track