Najnovije vesti

Ne davimo Beograd: Potrebno je promeniti prioritete
Foto: Beta/Ne davimo Beograd/Luka Knežević

razgovarali sa građanima

Ne davimo Beograd: Potrebno je promeniti prioritete

Izbori 2018.

BEOGRAD - Predstavnici Inicijative Ne Davimo Beograd danas su u razgovoru sa građanima ukazali na loša saobraćajna rešenja i propuste nastale preuređenjem trga i izgradnjom fontane na Slaviji.

"Patkomobil je u vožnji oko kružnog toka i sam iskusio ove nedostatke, a predstavnici inicijative izmerili su da je vreme potrebno za obilazak Slavije duže od 11 minuta", navodi se u saopštenju i dodaje da je to rešenje loše i za pešački i za sve druge vidove saobraćaja.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da izgradnja fontane na Slaviji predstavlja "bolan primer neodgovornog trošenja javnih sredstava".

"Umesto adekvatno izvedene rekonstrukcije, vozači su dobili fontanu koja ih remeti, a pešaci su izgubili pešačke prelaze", navodi se u saopštenju.

Inicijativa ukazuje da je hitno potrebno promeniti prioritete, odnosno da "nije potrebna izgradnja nepotrebnih i šljaštećih objekata, dok se zanemaruje opštije funkcionisanje saobraćajne infrastrukture na teritoriji gradskog okruga".

Istaknuto je i da loša saobraćajna rešenja, poput pomeranja pešačkih prelaza i "besmisleno" ocrtanih biciklističkih staza koje se naglo prekidaju, pokazuju da predstavnici vlasti pokušavaju kozmetičkim promenama da održe svoj imidž.

"Zbog sumnjivih prioriteta oni žrtvuju fizičku bezbednost pešaka i funkcionalnost Slavije, a u toku izvođenja radova menjaju planove što dovodi do nezgrapno izvedene rekonstrukcije”, upozorila je Inicijativa.

Iz Inicijative naglašavaju da će nastaviti da se zalažu za društveni dijalog koji će usmeriti dalji razvoj Slavije i drugih bitnih saobraćajnica sa ciljem da poboljša njihov kvalitet.

“Značajan korak u tom smeru predstavljaju izbori u nedelju, kada pozivamo sve ljude da udružimo glasove i smenimo ovu vlast”, navode iz Inicijative.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Ne davimo Beograd/Luka Knežević)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja