Najnovije vesti

SPS NA 6,1 ODSTO SA 8 ODBORNIČKIH MESTA Dačić zadovoljan rezultatom: Mogao je i koji procenat više, ali izdržali smo i ovaj izborni cunami!
Foto: Marina Lopičić

Beogradski izbori

SPS NA 6,1 ODSTO SA 8 ODBORNIČKIH MESTA Dačić zadovoljan rezultatom: Mogao je i koji procenat više, ali izdržali smo i ovaj izborni cunami!

Izbori 2018.

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas, na konferenciji za medije po objavljivanju prvih preliminarnih rezultata u Beogradu, da je SPS zadovoljan brojkama koje svakog trenutka pristižu sa terena, ali i poručio da će opravdati poverenje građana prestonice.

 

Kako je naveo, socijalisti su u glavnom gradu, prema podacima koje su dobili od svojih kontrolora, osvojili "više od 6 odsto, iako su im mnogo prognozirali da će ostati ispod cenzusa".

 

foto: Marina Lopičić

"Hvala svima koji su glasali za našu listu, našim aktivistima, ali i svima koji su na ovim izborima izneli veliki teret. Mogu da kažem, sa velikim zadovoljstvom, da smo među 24 izborne liste koje su bile konkurenti uspeli da sačuvamo svoje biračko telo i, bez obzira što mislim da smo u ovom cunamiju mogli da osvojimo i koji procenat više, sacuvali smo status u Gradskoj skupštini. Osvojili smo više od 50.000 glasova, što je pokazatelj da je naša koalicija na nivou Srbije dobila i više od 10 dostojanstvo glasova", poručio je lider socijalista.

 

Podsetimo, vrh SPS okupio se u prostorijama Gradskog odbora stranke na Studentskom trgu nešto pre 20 časova kako bi zajedno dočekali prve rezultate, a po zatvaranju glasačkih mesta nisu krili optimizam i zadovoljstvo učinjenim u kampanji.

 

foto: Marina Lopičić

Dačić je iskoristio priliku i da čestita SNS i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću na osvojenom rezultatu, dodajući ipak da je na procenat SPS "i te kako ponosan".

 

"Biće ovo samo početak jednog procesa na nivou Srbije. Ovo su nestandardni izbori, jer su u Beogradu. Tačno je da smo osvojili manje glasova, ali mislim da je bila dobra odluka što smo išli odvojeno od SNS. Da li je moglo bolje? Naravno da da, ali šta onda da pitate Demokratsku stranu? Nije lako naći ugao kako da nastupite i pristupite biračima. Hteli smo i hoćemo da imamo značajnu poziciju u Beogradu", istakao je on.

 

foto: Marina Lopičić

Odgovarajući na pitanja prisutnih medija, Dačić je naveo da je i on delom krivac zbog "slabijeg rezultata od očekivanog", jer se više bavio državnim nego stranačkim poslom.

 

"Nisam uočio neke nepravilnosti, čak su i ambasadori učestvovali u izbornom procesu kao posmatrači, što još nisam video, ali dobro... Kao što ste čuli ud predsednika Vučića, slažem se da onda i Srbija treba da šalje svoje posmatrače na izbore u njihovim državama. Bez obzira što smo navikli i na bolje rezultate od ovih i što mnogi ne razumeju suštinu ovih izbora, važno je naći prostor i relevantnost i zato je svaki glas bio dokaz da ljudi veruju u nas", uzvratio je Dačić.

 

foto: Marina Lopičić

Predsednik socijalista je zaključio da će SPS već na sledećim izborima vratiti svoj stari rezultat, ali ga i premašiti.

 

"Želimo da nastavimo saradnju sa SNS, ali onaj ko je pobedio doneće odluku o tome. Naša koalicija je ipak prešla 5 odsto i izdržala sva politička iskušenja. Ostali su videli kako to izgleda, od njih čak i Beli ima više glasova. Hvala svima koji su nam dali glas, sigurno ih nećemo izneveriti", poručio je Dačić na kraju obraćanja u ime koalicije SPS-Jedinstvena Srbija.

 

(Kurir.rs)