(FOTO PRIČA) OVAKO SU PROTEKLI IZBORI U BEOGRADU: Pogledajte atmosferu u štabovima posle rezultata i ko je šta poslužio od hrane!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Dado Đilas

IZ UGLA FOTOREPORTERA

(FOTO PRIČA) OVAKO SU PROTEKLI IZBORI U BEOGRADU: Pogledajte atmosferu u štabovima posle rezultata i ko je šta poslužio od hrane!

Izbori 2018. -

Glasanje u Beogradu završeno je zatvaranjem biraličkih mesta tačno u 20 časova, a evo kako je posle toga izgledala atmosfera u štabovima.

1 / 35 Foto: Zorana Jevtić

Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila je 45,6 odsto glasasova na beogradskim izborima, odnosno 64 mandata u Skupštini Beograda, saopštila je Gradska izborna komisija rezultate pregledanih 71,39 odsto biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto birača.

Slavlje u SNS uz šampanjac
Slavlje u SNS uz šampanjacfoto: Zorana Jevtić

Prema tim podacima lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" osvojila je 18,71 odsto, odnosno 26 odborničkih mesta, dok će lista "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" sa 8,27 odsto imati 11 odbornika u gradskoj Skupštini.

Nazdravljanje posle rezultata
Nazdravljanje posle rezultatafoto: Zorana Jevtić

Izborna lista "Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije (SPS), Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija (JS)" osvojila je 6,35 odsto, što čini devet mandata.

Posluženje u štabu SNS
Posluženje u štabu SNSfoto: Zorana Jevtić

Ostale izborne liste su ispod cenzusa, a izborni materijal i dalje se dostavlja Gradskoj izbornoj komisiji.

Prvi nosilac liste Zoran Radojičić
Prvi nosilac liste Zoran Radojičićfoto: Zorana Jevtić

AP: SNS pobedom dodatno učvrstila vlast

Agencija Asošiejted pres izvestila je da je vladajuća Srpska napredna stranka predsednika Aleksandra Vučića pobedila na lokalnim izborima u Beogradu, uz ocenu da je time dodatno učvrstila vlast u državi.

Atmosfera u SPS
Atmosfera u SPSfoto: Marina Lopičić

Američka agencija prenela je sinoć da, iako su to bili samo lokalni izbori, oni se smatraju važnim zbog ključne uloge Beograda u srpskoj ekonomiji i politici. Zvanični rezultati, navodi agencija, biće saopšteni u ponedeljak, ali se ne očekuje da se mnogo razlikuju od preliminarnih.

Posluženje kod Dačića
Posluženje kod Dačićafoto: Marina Lopičić

Mediji u regionu: Apsolutna pobeda Vučićeve liste

Mediji u regionu na udarnim stranama objavili su vest da je predsednik SNS Aleksndar Vučić proglasio apsolutnu pobedu na beogradskim izborima i u još tri opštine - Sevojnu, Boru i Aranđelovcu.

Kuvanje kafe u SPS
Kuvanje kafe u SPSfoto: Marina Lopičić

Agencije HINA i FENA prenele su da je Vučić u prvom obraćanju novinarima na konferenciji u sedištu stranke rekao da ostvareni rezultat liste SNS inspiriše na nove promene i razvoj, te da je uveren da će Srbija pružiti podršku ključnim projektima za grad Beograd, gde je njegova lista osvojila apsolutnu većinu.

Kod Đilasa veselo uz DJ
Kod Đilasa veselo uz DJfoto: Dado Đilas

Agencije prenose da su izbori u Beogradu najavljeni kao moguća prelomna tačka za vladajuće naprednjake.

Žurka kod Đilasa
Žurka kod Đilasafoto: Dado Đilas

Portal Dnevik.hr je preneo takođe da je lider SNS proglasio pobedu liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na lokalnim izborima u Beogradu i u još tri opštine.

Glumac Tiha kod Đilasa
Glumac Tiha kod Đilasafoto: Dado Đilas

Portal dodaje da je lista bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa osvojila je 18,6 posto, nekadašnji vaterpolo reprezentativac i gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić osam posto, a koalicija SPS-JS na čelu s Ivicom Dačićem 6,2 posto.

Posluženje u Dorćol Platzu
Posluženje u Dorćol Platzufoto: Dado Đilas

Zagrebački Večernji list je konstatovao pobedu liste okupljene oko SNS, a prenosi i obraćanje Dragana Đilasa koji je poručio da će od sutra pozvati sve ljude koji, kako je rekao, žele promenu u borbu za izbore koji slijede...

Šapić nasmejan posle rezultata
Šapić nasmejan posle rezultatafoto: Damir Dervišagić

Portal RTCG peneo je informaciju da je lista okupljena oko SNS Aleksandra Vučića osvojila ubedljivu većinu na beogradskim izborima, pozivajući se na podatke Ipsosa izvedene na uzorku od 90,6 odsto glasačkih listića.

foto: Dragana Udovičić

Navode i da je Vučić ocenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji koji je njegova stranka do sada ostvarila na bilo kojim izborima u Beogradu do sada.

Posluženje u DS
Posluženje u DSfoto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DAČIĆ I PALMA DOŠLI DA ČESTITAJU! Pohitali da stignu kod naprednjaka na slavlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track