KO ĆE VODITI BEOGRAD: Gradonačelnik za mesec i po, a evo kako se kreću kvote!
Foto: Zorana Jevtić

POČELO JE

KO ĆE VODITI BEOGRAD: Gradonačelnik za mesec i po, a evo kako se kreću kvote!

Izbori 2018. -

Prema kladionicama, najbolje kotiran je dosadašnji prvi čovek grada s kvotom od 1,80, odmah za njim sledi predsednica opštine Savski venac s kvotom 3,00

Gradonačelnik Beograda biće poznat za oko 50 dana, kako je najavio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, a kladionice daju najveće šanse za ovu funkciju Siniši Malom, koji je i do sada obavlja taj posao, i Ireni Vujović, predsednici opštine Savski venac.

Prema podacima kladionice „Meridijanbet“, kvota na Sinišu Malog je 1,80, a na Irenu Vujović 3,00. Trećerangirani je nosilac liste „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“ dr Zoran Radojičić sa 3,80.

Bez odgovora

Mali i Vujovićeva nisu odgovorili na SMS s konkretnim pitanjima da li je u okviru stranke bilo reči ko će preuzeti funkciju gradonačelnika, kao i da li će prihvatiti tu odgovornost ukoliko to stranka zatraži od njih.

Sa druge strane, politički analitičar Branko Radun navodi da je još uvek rano da se daju prognoze ko je favorit za mesto gradonačelnika Beograda. Prognoze kladionica, dodaje, ne moraju ništa da znače, jer često se dešava da neko ne prođe, a oni su mu davali najveće šanse.

- Ni u vrhu SNS se još uvek ne zna ko će to biti. Ipak, za mesto gradonačelnika je važno da taj neko bude timski igrač, neko ko radi zajedno s predsednikom, Vladom. Najvažnije je da je to neko od poverenja, pre svega Aleksandra Vučića, kao predsednika stranke, ali i celog vrha stranke - kaže Radun i dodaje:

Menadžersko iskustvo

- Pored Vučićevog i stranačkog poverenja, važno je i da ima iskustva u upravljanju opštinom, gradom, generalno, neko menadžersko iskustvo.

K. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VUČIĆ OTVORIO ŠAMPANJAC! Ovako su naprednjaci proslavili pobedu na izborima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track