Najnovije vesti

PLANOVI OPOZICIJE POSLE IZBORA: Šapić pravi organizaciju, Đilas još uvek ćuti
Foto: Vladimir Milovanović, Beta

ISTRAŽUJEMO

PLANOVI OPOZICIJE POSLE IZBORA: Šapić pravi organizaciju, Đilas još uvek ćuti

Izbori 2018.

Organizacija mora da se formalizuje, za početak na nivou Beograda, i to ćemo uraditi u narednih nekoliko meseci, rekao je Šapić

Aleksandar Šapić, trećeplasirani na lokalnim izborima, kaže da će u narednih nekoliko meseci formalizovati organizaciju/udruženje, za početak na nivou Beograda, a još uvek nije poznato da li će i Dragan Đilas, najbolje rangirani opozicionar, formirati stranku.

Komentarišući rezultate, Šapić kaže da, s obzirom na okolnosti, ne može da bude nezadovoljan, ali s druge strane, činjenica je da neće dobiti priliku da uradi ono zbog čega se kandidovao, što ne može da ga čini zadovoljnim. Na pitanje šta mu je sledeći korak, on u razgovoru za Kurir kaže:

- Organizacija mora da se formalizuje, za početak na nivou Beograda, i to ćemo uraditi u narednih nekoliko meseci.

Dragan Đilas pak nije odgovorio na pitanja poslata u SMS, već je kratko poručio da će danas organizovati pres-konferenciju na kojoj će odgovarati na sva pitanja.

Prema rečima Dragomira Anđelkovića, političkog analitičara, Đilas je u velikom problemu jer mu je svaki naredni potez rizičan.

- Ako se (Dragan Đilas) opredeli za pravljenje stranke, onda faktički raskida savez sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem, jer Janković sigurno neće dopustiti da mu uradi ono što je on uradio DS - da iskoristi njegovu infrastrukturu da bi se personalizovao. A ako se ne opredeli da napravi stranku, onda se prepušta u njihove ruke - kaže Anđelković i dodaje:

- Ne verujem da će se Šapić odlučiti za pravljenje partije, pre će se ograničiti na beogradsku politiku, na lokal.

K. B.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja