PLANOVI OPOZICIJE POSLE IZBORA: Šapić pravi organizaciju, Đilas još uvek ćuti
Foto: Vladimir Milovanović, Beta

ISTRAŽUJEMO

PLANOVI OPOZICIJE POSLE IZBORA: Šapić pravi organizaciju, Đilas još uvek ćuti

Izbori 2018. -

Organizacija mora da se formalizuje, za početak na nivou Beograda, i to ćemo uraditi u narednih nekoliko meseci, rekao je Šapić

Aleksandar Šapić, trećeplasirani na lokalnim izborima, kaže da će u narednih nekoliko meseci formalizovati organizaciju/udruženje, za početak na nivou Beograda, a još uvek nije poznato da li će i Dragan Đilas, najbolje rangirani opozicionar, formirati stranku.

Komentarišući rezultate, Šapić kaže da, s obzirom na okolnosti, ne može da bude nezadovoljan, ali s druge strane, činjenica je da neće dobiti priliku da uradi ono zbog čega se kandidovao, što ne može da ga čini zadovoljnim. Na pitanje šta mu je sledeći korak, on u razgovoru za Kurir kaže:

- Organizacija mora da se formalizuje, za početak na nivou Beograda, i to ćemo uraditi u narednih nekoliko meseci.

Dragan Đilas pak nije odgovorio na pitanja poslata u SMS, već je kratko poručio da će danas organizovati pres-konferenciju na kojoj će odgovarati na sva pitanja.

Prema rečima Dragomira Anđelkovića, političkog analitičara, Đilas je u velikom problemu jer mu je svaki naredni potez rizičan.

- Ako se (Dragan Đilas) opredeli za pravljenje stranke, onda faktički raskida savez sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem, jer Janković sigurno neće dopustiti da mu uradi ono što je on uradio DS - da iskoristi njegovu infrastrukturu da bi se personalizovao. A ako se ne opredeli da napravi stranku, onda se prepušta u njihove ruke - kaže Anđelković i dodaje:

- Ne verujem da će se Šapić odlučiti za pravljenje partije, pre će se ograničiti na beogradsku politiku, na lokal.

K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track