BOŠKO NE ODUSTAJE, TRAŽI FORMIRANJE ANKETNOG ODBORA: Izbori su pokradeni, ne znamo ni koliko su Dveri osvojile
Foto: Dragana Udovičić

Dovodi u pitanje rezultate glasanja u Beogradu

BOŠKO NE ODUSTAJE, TRAŽI FORMIRANJE ANKETNOG ODBORA: Izbori su pokradeni, ne znamo ni koliko su Dveri osvojile

Izbori 2018. -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas su izbori za odbornike za Skupštinu Beograda pokradeni i da taj pokret traži formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi ispitao tok izbora. On je rekao da ostavke neće podneti vrh Dveri, da će promena biti u unutrašnjoj organizaciji i spoljnom nastupu, ali da je to unutrašnja stvar pokreta.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Nema podnošenja ostavki dok neko krade izbore, izdaje Kosovo i Metohiju, menja Ustav Srbije", rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije. On je rekao da je ćutao 10 dana od izbora, jer Dveri nisu želele da učestvuju u "političkom pozorištu".

DJB i Dveri: GIK ni danas nije dozvolio uvid u izborni materijal

Obradović je rekao da taj pokret smatra da je pogrešio što nije bojkotovao izbore i što je učestvovao u izborima čiji je ishod unapred "bio namešten", ali da se cela opozicija nije saglasila u tome da se beogradski izbori bojkotuju. On je zahvalio Beograđanima koji su glas dali Dverima i izvinio se jer su mislili da će imati snage da se bore u neregularnim izbornim uslovima. Dveri su takođe "čestitale" Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi.

foto: Dragana Udovičić

"Svaka čast, majstore! Vrhunski ste uspeli da izvedete izbornu krađu", rekao je Obradović.

OBRADOVIĆ (DVERI): Ne priznajemo ove rezultate, čekamo uvid u materijal

On je kazao da su izbori pokradeni, da je Socijalistička partija Srbije bila ispod cenzusa i "pogurana iznad", a da koalicija Dveri i Dosta je bilo još ne zna svoj rezultat jer nije dobila uvid u izborni materijal. Obradović je ponudio vlasti da ako anketni odbor dokaže da na izborima nije bilo krađe, rukovodstvo Dveri podnese ostavke i povuče se iz politike, ali je rekao da se to neće dogoditi.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track