Sako boje uspeha

Sako boje uspeha

Komentar dana -

Umesto pokuda i novih prečki za ulazak Srbije u EU, nemačka kancelarka Angela Merkel donela je u Beograd sasvim drugačije poruke.

Na račun ekonomskih reformi stigle su pohvale, nije bilo teških reči ni oko toka pregovora Beograda i Prištine. Nije bilo novih uslova ni pretnji čelične kancelarke da hoće rezultate, a ne samo prazna obećanja.

Pritom, „kraljica Evrope“ pokazala je da je s posebnom pažnjom vodila beleške oko naše spoljne politike, ne propustivši da pohvali napredak u komunikaciji između premijera Srbije i Albanije.

Sa sastanka s premijerom Vučićem, umesto turobnog lica, među novinare u Palatu Srbije ušetala je odlučnog koraka, ali vedra.

Čak je i sa osmehom propratila opaske oko broja novinara i premijerovu dobrodošlicu. Sako dizajniran u boji koja naslućuje nevolju Merkelova je ostavila na čiviluku u Berlinu.

Sve ovo upućuje da su Beograd i Berlin disonantne tonove ostavili iza sebe. Posetom Beogradu stavljena je tačka na „i“, pokazala dokle se stiže u odnosima sa Zapadom, kad su strane spremne da igraju po dogovoru.

Kritičari bi, međutim, mogli da kažu da packi nije bilo jer je Beograd koračao utabanim stazama.

Pitanje je šta je alternativa. I da li kritike stižu do onih kod kojih je trava u tuđem dvorištu uvek zelenija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track