Policijska lakrdija
Foto: Kurir Štampano

Policijska lakrdija

Komentar dana -

Uzaludan je trud svakog PR koji radi na popravljanju imidža srpske policije.

Evo, ovih dana, kad su zbog kritičkih tekstova na saslušanja privođeni vlasnik i urednici Kurira, kad je ministar Nebojša Stefanović držao konferenciju s pripadnicima policije naoružanim do zuba, kad se poligraf gotovo nedeljno (zlo)upotrebljava u političke svrhe, još jednom smo se uverili da je policija na niskim granama. I tu nikakvi PR magovi više ne mogu da pomognu.A ko to najviše doprinosi rušenju kakvog-takvog ugleda MUP? Pa, lično ministar Stefanović. Kako? Evo, nema boljeg primera za to od njegovog postupanja u odnosu na Kurir.

Najpre je u petak najavljeno da će protiv vlasnika i urednika Kurira Aleksandra Rodića i Milana Lađevića biti podneta krivična prijava zbog navodnog podstrekivanja na lažno prijavljivanje.Ovo je bio ništa drugo nego nedvosmisleni udar na slobodu govora.

No, gle čuda, istog dana konferenciju je održao doktor Stefanović, ali ovog puta bez do zuba naoružanih specijalaca iza sebe, i rekao da će se pronaći način da prijave budu povučene jer, kako reče, ne želi da bilo ko pomisli da se radi o obračunu sa slobodom mišljenja. I kako sve ovo nazvati? Lakrdija! I to u režiji srpske policije.

Pa ti posle shvati ozbiljno ovaj državni organ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track