Važnije im pare od dece

Komentar dana

Važnije im pare od dece

Komentar dana -

Matura je događaj koji se pamti ceo život. Svršeni osnovci iz škole „Mihajlo Pupin“ iz Idvora sigurno će je zapamtiti, ali ne po dobru, već po tome što su do izlaza iz lokala „Dama“, gde su proslavljali malu maturu, gazili preko raznetih ljudi, kroz potoke krvi.

Ta novotarija, mala matura, u Idvoru je proslavljana uz pristanak roditelja, a sa učenicima su bile i razredne starešine. Slučajno je jedna od učiteljica Nataša, supruga vlasnika lokala „Dama“ Svetislava Belića. Zato je valjda u redu da deca od 14 i 15 godina sede u dva ujutru u diskoteci. Sigurno da deci nisu služili alkohol, to nije dozvoljeno.

Da se deca ne bi osećala usamljeno, bio je dozvoljen ulaz i drugim gostima. Jedan od njih došao je sa „kašikarom“. Nije pušten da uđe, ne zbog bombe, već zbog ulaznice od 100 dinara. Da je platio tih 100 dinara i ušao među osnovce sa ručnom bombom... Ne želim ni da zamišljam šta bi moglo da se desi. „Srećom“, poginula su samo tri čoveka.

Po Idvoru su uoči proslave nalepljeni plakati s natpisom: Mala matura uz go-go plesačice i striptizete. Striptizete su verovatno san svakog osnovca. Zašto deci ne ispuniti želju. I uzeti im dobre pare za to. Kad je ministarstvo naložilo da se zabrani održavanje malih matura po kafanama, naljutili su se upravo neki nastavnici, kojima je iz džepa izbijena dobra tezga.

Ne bi me čudilo da se posle male mature uvede i proslava mikromature, da se u nekom kafiću napravi proslava kraja predškolskog. Dobra prilika da se bolećivim roditeljima otme još novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track