Taksi podmornica
Foto: KURIR

Komentar dana

Taksi podmornica

Komentar dana -

Velju, „šetala se Greta Garbo na magarcu kroz Čikago“... Odmah pošto se desio taj istorijski susret holivudske dive i Serdar Jola, legenda kaže, Milo Đukanović, đed mnogo poznatijeg unuka, kraljev mornarički oficir, napravio je junačko, ali iracionalno delo. Kad je čuo da su Japanci (najveći crnogorski neprijatelji) bombardovali Perl Harbor, ukrao je jednu podmornicu Italijanima i iz Kotora krenuo preko Atlantika da pomogne američkoj braći. I negde kod Malte je torpedovan!? Iracionalni potezi njegovog naslednika samo su, izgleda, posledica ovog junaštva. Čojstvo je čuvati druge od sebe, pa on nas Srbe tako lepo i pazi.

Lijepa njihova ekološka najpre nam je zabranila da ulazimo bez nalepnica od 10 evra, pa je zabranila naše mleko i meso, a posao je dobila bratska Hrvatska. I konačno, pre neki dan, srpskim taksistima zabranjeno je da sa TX tablicama ulaze u Crnu Goru! Zašto? Priča tipična za privatnu državu... Godinama su i Podgorica i Beograd blagonaklono gledali na međudržavni promet taksijima. Dolazili njihovi kod nas, i obratno. Onda je ojačao izvesni Marko iz Pljevalja koji autobusima vozi crnogorsku čeljad na fakultet za direktore u Beograd. I vrće ih povremeno, dok se ne snađu, na kačamak i krtolu.

I kako to biva u ekološku, kada su mu zasmetali taksisti, potega je veze. I stigla dva inspektora iz Podgorice da završe čoeku posa. Spavaju u Markov hotel i hapse srpske taksiste, plene im kola... Isto kao kad su srpskim turistima plenili konzerve i ćerali ih iz svojih skupocenih kapaciteta, jer su mislili da će celo Podmoskovlje da se preseli u krš.Milo je posle shvatio da je to malo glupavo, pa je puštio.

Taksistima je sada zabranjeno, a u Srbiji ih ima bar 20-ak hiljada. A kud će oni „namore“???Eee, u Grčku, jeste kriza, ali pale cene...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track