LAGANO: Đoković se igrao sa Montanjesom

Masters u Rimu

LAGANO: Đoković se igrao sa Montanjesom

Tenis -
Najbolji teniser sveta imao malo problema samo na startu meča
1 / 4

RIM - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Rimu, špošto je sa 6:2, 6:3 savladao Španca Alberta Montanjesa.

Đoković je stegnuto počeo meč u prva četiri gema pretrpeo je i vratio jedan brejk, ali je tada došao do igre i maksimalno zagospodasrio terenom.

Novak u borbi za osminu finala u sredu igra sa boljim iz meča u kojem se Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov sastaje sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Najbolji teniser sveta je posle meča rekao:

"Već šest-sedam godina dolazim na ovaj turnir i osećam se kao kod kuće. Imam veliku podršku, dosta ljudi dolazi i iz Srbije da me podrži, a imam i neku posebnu vezu sa italijanskom publikom. Govorim njihov jezik i verovatno to pomaže da pridobijem njihovu podršku“, rekao je Đoković.

On je istakao da mu je pobeda nad Montanjesom bila veoma bitna i da polako diže formu pred najvažniji turnir sezone – Rolan Garos.

„Mnogo mi je značila ova pobeda, s obzirom da nisam slavio od Monte Karla, a prošlo je tri nedelje. Trudio sam se da se što bolje pripremim za ovaj turnir, ovde sam još od srede, šest dana sam trenirao intenzivno, na terenu i van njega. Znam da je naredni period veoma bitan za mene, dolazi Rolan Garos, koji je moj prioritet ove sezone, tako da moram da podižem formu. Nije igra baš tamo gde bi mogla da bude, ali za prvi meč je zadovoljavajuća“, naglasio je Đoković.

Tekstualni prenos

Montanjes je odložio kraj meča

Sa samo jednimn izgubljenim poenom Novak dolazi na gem od pobede.

Drugi put za redom Montanjes uzima servis gem.

Novi siguran gem prvog igrača sveta.

Španac je konačno prekinuo seriju Đokovića.

Brejk je potvrđen bez izgubljenog poena

Tamo gde je stao u prvom setu, Novak nastavlja i u drugom. Odmah pravi brejk i uzima sedmi gem zaredom.

U prvom gemu nastavka meča, Đoković je bio suočen sa brejk loptom, ali se lako izvukao.

Drugi set

U osmom gemu Španac je konačno uzeo poen, ali je set pripao najboljem igraču sveta - 6:2

Prva črtiri gema u meču naterala su Novaka da se uozbilji, a kada se to dogodilo Montanjes ne može da osvoji ni poen - 5:2

Bez izgubljenog poena, Novak Đoković jedanaestim uzastopnim poenom pravi brejk i vodi 4:2

Treći servis gem srpski teniser dobija bez izgubljenog poena.

Novak dobro koristi slab drugi servis rivala, ali ne koristi tri brejk lopte. Iz pete prilike Đoković je uspeo da vrati brejk i izjednači na 2:2

U trećem gemu Španac je napravio brejk i za sada deluje smirenije od Đokovića

U drugom gemu Đoković je iomao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio

Albert Montanjes je u glavni žreb Rima stigao iz kvalifikacija, a u prvom kolu je savladao Martina Kližana rezultatom 2:1.Đoković i 32-godišnji Montanjes odigrali su do sada četiri duela, a naš teniser zabeležio je sve četiri pobede. Njihov poslednji međusobni meč odigran je 2010. godine na Vimbldonu..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track