Čedomir Jovanović: Radikali pozivaju na linč
Foto: Marina Lopičić

lični stav, predsednik LDP

Čedomir Jovanović: Radikali pozivaju na linč

Lični stav -

Ne može biti kompromisa s pitanjima slobode, tako ni s pitanjem da li je Beograd grad otvorenosti i različitosti, a oni koji spremaju nasilje moraju biti sprečeni, jer je zakon jasan

Pozivamo javnost, političke partije i institucije da reaguju na „najavljeno nasilje“ članova Srpske radikalne stranke tokom festivala koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava „Merdita, dobar dan“, a koji se bavi pitanjima mladih Albanaca i Srba.

Poslanici SRS najavljuju linč učesnika festivala, koji treba da počne sledeće nedelje, na kojem se razgovara o kulturi i životu mladih ljudi iz Beograda i Prištine i koji godinama služi da smanji tenzije i razbije predrasude među ljudima i širi duh tolerancije.

Festival ne povređuje ničija osećanja niti stavove, već utiče na smanjenje tenzija. SRS danima iz Skupštine Srbije najavljuje da će sprečiti događaj.

Ne može biti kompromisa s pitanjima slobode, tako ni s pitanjem da li je Beograd grad otvorenosti i različitosti, a oni koji spremaju nasilje moraju biti sprečeni, jer je zakon jasan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track