SEJAČI PANIKE: Zašto novinari Šolakovih medija koriste taktiku "što gore to bolje" i ko zbog toga trpi ozbiljnu štetu?
Foto: Shutterstock

BEZ RUKAVICA

SEJAČI PANIKE: Zašto novinari Šolakovih medija koriste taktiku "što gore to bolje" i ko zbog toga trpi ozbiljnu štetu?

Lični stav -

Pun naslov ovog teksta je „O novinarima takozvanih nezavisnih medija koji uznemiruju javnost najavama skorih katastrofa“, ali dugačak je i pojeo bi prostor za tekst, a svašta imamo da im kažemo... Istina, naša bi poruka mogla da bude i mnogo kraća, recimo ovakva: „Ma je*ale vas devedesete!“, ali prekardašili su, a i tema je ozbiljna, pa zahteva detaljniju elaboraciju. Da počnemo...

Svedoci smo da takozvani mediji, pomenuti u prvom pasusu ovog teksta, kojima je zajednički imenitelj to da se svi hrane iz Šolakovih jasala (i nad njima, klimajući glavom, kad su siti žvaću i preživaju) tendenciozno, s namerom da utiču na promenu vlasti u Srbiji, iskrivljuju istinu.

To, u načelu, ne bi predstavljalo veliki problem, odvajkada nam je poznata ta praksa. Još je Nušićev kandidat za poslanika, kao prvu poduku za učešće u javnom životu dobio savet - kad je kandidat naš, vičeš „Živeo!“, kad je njihov, deri se „Uaaa!“. Nova, N1, Danas, dakle, imaju legitimno pravo da viču „Živeo Ðilas!, Uaaa Vučić“ za sve pare koje (oni znaju sa kojih adresa) dobijaju.

Kad se jednom Lala smandrljao sa tavana direkt na dupe, pa ga pitali šta to bi, kazao im: „Moj tavan, moje lotre, silazim kako ‘oću!“ Tako i oni: njihovo dupe i njihov obraz, rade šta ‘oće.

Ali, ima jedno ali...

U žaru političke borbe... qwrac (citat Basarin) moj „u žaru“!... u svojoj bezobzirnosti, pošto su odsustvo smislenih političkih ideja nadomestili taktikom „što gore to bolje“, narečeni mediji nanose ozbiljnu, opipljivu i ponekad i smrtonosnu štetu građanima Srbije.

Ko je, osim ravnozemljaških portala, jedini objavljivao antivakserske poruke? Danas! Ko je širio paniku i tvrdio da Vlada krije broj mrtvih, implicirajući da vakcine ne rade svoj posao, i istovremeno napadao Vladu da troši mnogo para na vakcine? Svi Šolakovi mediji đuture! A zašto: zato što Vučić nikako nije smeo da prođe kao neko ko se uspešno suprotstavio pandemiji!

Sad je došao rat u Ukrajini, idealno za širenje panike u narodu! Nova se digla na zadnje noge: „Vučić će propasti između dve stolice“, „Nemačka ministarka inostranih poslova dolazi da Vučiću udari packe“... sve zbog odbijanja Srbije da se slepo svrsta na jednu stranu. U isto vreme, ta Nova ne pita svoje opozicione kandidate šta misle o zaraćenim stranama. A kandidati ćute, jer im zdrav razum nalaže da kažu da je Vučić u pravu. Zato se prave mrtvi i puštaju svoje medije da viču „Ua, Vučić!“. Pa kaže: Srbija bi imala dovoljno gasa da Grčić iz SNS onomad nije sjebao EPS. Nemačka će zbog ruskog gasa da zarati sa Amerikom, cela Evropa prijavljuje nestašicu energenata, a ovi lumeni tvrde da nam je gas potrošio SNS!

A ako se zbog Vučića ne smrznemo, pomrećemo od gladi. Kad se onaj prvi talas prekomerne kupovine brašna i konzervi (odmah po početku rata), smirio, Šolakovi novinari su podsticali juriš na rafove vestima tipa: u Kragujevcu ispražnjene radnje, na pumpama ipak ograničenja... Zato što Vučić seje paniku i vraća zemlju u devedesete, a ne zato što oni kažu da će nam Zapad uvesti sankcije! Tipičan primer: 9. marta Nova.rs objavljuje naslov „’Nema više gužvi, ali nema više ni evra’, priče iz beogradskih menjačnica“, a ispod naslova ovo: „U pojedinim našim poslovnicama dešavalo se da nestane evra, pa su tu morali da donose dodatno, kaže radnica“!

Bez daljih komentara! Samo: je*ale vas devedesete!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track