FAMOZNO SVETISLAV BASARA: MERITUM NAPUŠAVANJA
Foto: Marina Lopičić

KOLUMNA

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: MERITUM NAPUŠAVANJA

Lični stav -

I danas ću nastupiti kao užički siledžija koji maltretira svoje hipike - u datom slučaju određene stranke i političare - ali koji, kad te stranke i političare stanu maltretirati autsajderi, pogotovo Politikina piskarala, žestoko napušava, plajpiči i natiče na qwrz Rotopalankine pasivne siledžije.

Pre nego što pređemo na meritum stvari, dugujem objašnjenje zašto mislim da je Politika ubedljivo najodvratnija štampana stvar u zemlji Srbiji. Evo zašto, što rekla jedna od ponajmanje odvratnih štampanih stvari, Blic. Stvar je u tome što odvratne štampane stvari - bljuvotine, bulažnjenja, difamacije, nepismenost i međunožja - plasiraju otvoreno, na izvol’te, dočim Rotopalankina štampana stvar isto to, ako ne i gore, čini potuljeno, naoko pismeno i visokonačelno, tako da mnogo ljudi - prelešćeni lažnim mitom o Politikinoj „svetloj tradiciji“ - sve što neće da čitaju u tabloidima pročitaju u Rotopalanci.

Beogradski hipik koga danas branim od plajpičenja rotopalankinog siledžije je JexS Tadić, koga, inače, često plajpičim kao „svoj svoga“, ali koga, kad ga plajpiči Politikino piskaralo potpisano inicijalima D. N., branim svim raspoloživim sredstvima.

Pre nego što pređem na meritum napušavanja, razmotrimo genezu proliv tekstulja naslovljenog, citiram, „Hrvatska nostalgija za Tadićem - od Srbije se očekuju izvinjenja, a ne Vučić“. Ovako to ide. Politikin glodur - ili možda, da ne grešim dušu, urednik političke rubrike - donosi odluku da se po ko zna koji puta uvuče u visoko dupe i D. N. - u daje novinarski zadatak da se osere po bivšem Visokom Mestu, a da vladajuće Visoko Mesto okuje u zvezde.

Prosto ko pasulj. Autor paškvile ostaje N. N., a glodur se dublje uvuče u Visoku Bulju. To je famozna Politikina novinarska škola (svih vremena i boja). Dok je JexS bio Visoko Mesto - neki kažu i previsoko - Rotopalanka mu se žestoko uvlačila u bulju i veličala njegovu „mudru politiku“. Čim je JexS zglajzo i čim je nastala druga sudija, Rotopalanka je uperila ventilator u njegovom pravcu i naredila svojim novindžijama da obilno seru na elisu.

Karakterologija se tanji, pa da skratim. Piskaralo piskara - a glodur napreduju kroz Visoko Dupe - da se Tadić onoliko izvinjavao Hrvatima zbog „zločina“ - sad pazite: ne „srpskih“, kako to tupoumnici predstavljaju, nego zločine izvesnog broja nitkova, po nacionalnosti Srba, počinjenih - opet pazite: - ne zbog Srba i Srbije, nego zbog pljačke i napredovanja u karijeri - a da Vučić obeležava zločine počinjene nad Srbima.

Nešto se ne sećam da se JexS beše nešto naročito izvinjavao Hrvatima, svakako nije u vilibrantovskom smislu, a dobro se sećam da je još kako obeležavao zločine nad Srbima i hvatao se u kozaračko kolo s Dodikom, samo je patrijarh bio drugi.

Fakat je, međutim, da je činio napore da izgladi odnose s najbližim susedima, ali je to činio zbog svoje blage prirode, ne zbog svoje politike, koja je - nemojmo se više zajebavati - ista politika koju mu je Vučić preoteo i koju sprovodi. Opet prekardaših. Nastavak u sutrašnjem broju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track