FAMOZNO SVETISLAV BASARA: Krle 22 protiv vodeničnog kamena
Foto: Marina Lopičić

kolumna

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: Krle 22 protiv vodeničnog kamena

Lični stav -

Opet mi kroz moj prozor u svet, viber, ulete Breaking News u vidu tvita krleta22 u kom piše sledeće, citiram: „Dodik je svojim proruskim slugeranjstvom uspeo da dovede u pitanje postojanje RS, a ujedno je postao vodenični kamen o vratu Srbije koja bije bitku za poboljšanje odnosa sa SAD“.

Krle22 je tradicionalno polovično u pravu. U pravu je, recimo, kad kaže da „ruski slugeranja“ Dodik postojanje RS dovodi u pitanje - a region na ivicu ratnog sukoba - ali je, da se tako izrazim, zakasnelo polovično u pravu jer su upravo krle22 i njegov bivši prijatelj Kid JexS okačili Dodika kao vodenični kamen o vrat Srbije. Doduše, Vodenični Kamen je u to vreme bio u fazi ekspres lonca, ali se lepo videlo da ubrzano prelazi u fazu lokomotive.

Tih sam godina preko Famoznog na adresu Prezidencijalnog konaka slao dušekorisne SMS poruke u kojima sam JexS-ovog savetnika Krleta savetovao da posavetuje JexS-a da sa Dodikom postupa državnički, kao, na primer, nemački kancelar sa kancelarom Austrije ili američki predsednik s premijerom Velike Britanije.

Jesu, pisao sam - u stvari sam džaba krečio u SMS-ovima - Nemci i Austrijanci, Englezi i Amerikanci braća, jeste da Nemačka i Austrija, Amerika i Britanija tesno sarađuju i da se (ako se drugačije ne naredi) uzajamno pomažu, ali nikada ne zaboravljaju da su im države zasebne, a da im kese nisu sestre.

Davao sam im čak i besplatne protokolarne savete. Npr. ovaj: kad odete u Banjaluku ili kad Vodenični Kamen dođe u Beograd, neka se JexS pred kamerama ponaša pristojno, ali zvanično, kao što se ponaša prema, da kažemo, predsedniku Rumunije. A posle, u neoficijelnom delu, na dernecima i krkanlucima, JexS je slobodan da se uvati sa Milom u kozaračko kolo i da utura prste u bratska dupeta, a ako se situacija baš usložni, tu je Brkić da napiše pikantan feljton za Tabloid.

Kad mi je u jednom momentu (šatro) pukao film, napisa sam SMS sledeće sadržine, citiram po sećanju: „Iz protivprirodnog populističkog bluda dorćolskog šmekera i bosanskog đilkoša može se roditi samo čudovište.“ I tako je i bilo.

Srbija, bajagi starija (državotvorne do moga) sestra, mic po mic je postala talac - ne mlađe sestre RS - nego Vodeničnog Kamena Mila, koji je postao kamen kušnje i spoticanja i za potonju političku garnituru.

Što se tiče „ruskog slugeranjstva“, krle22 je i toj stvari polovično u pravu. Ništa manji ruski slugeranja nije bio ni JexS, a pogotovo njegov kohabitant Koštunica, koji su se - prema nezvaničnoj verziji - potukli pred vratima svađajući se ko će prvi ući da poljubi Visoko Sveslovensko Dupe.

PS. Posle krletovog tvita viber čaršiji i mahalama munjevito se proširila neproverena vest da je krle22 sa Najvišeg Mesta dobio licence to kill Vodenični Kamen. PPS. Ako se srpska politika i dalje bude vodila ovako amaterski, nije isključeno da će se u izlozima knjižara i u crkvenim prodavnicama uskoro pojaviti dečja knjiga - Dogodine u Banjaluci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track