FAMOZNO SVETISLAV BASARA: JAJE U DLACI
Foto: Marina Lopičić

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: JAJE U DLACI

Lični stav -

Pitanje otkud Đole u Jasmini Lukač samo je malo zagonetnije od pitanja otkud Jelena Zorić na listi Srbija na zapadu, Da se struka pita. A eto, Đole se našao u Jasmini Lukač, a Jelena Zorić na listi SNZ-DSSP, iako joj potpis niko nije tražio niti se njen potpis nalazi na CD-u koji se prilaže uz papirologiju, što insinuira da je Zorićkin potpis neko naknadno ubacio da bi SNZ-DSSP izbacio iz izborne trke.

Na koga sumnjam? Kako na koga? Na narod, na Tita, na partiju. Samo - na koju? U Titovo vreme osumnjičena je mogla biti samo jedna partija - s tim što niko nije imao muda da je sumnjiči - danas je zahvaljujući sveopštoj demokratizaciji osumnjičenih napretek. Praktično svi su sumnjivi.

Priznajem da su mi u prvi mah - i u brzini na zlo i hitrini na grabež - najsumnjiviji bili Đidovi entiteti u GIK-u, budući da sumnju nisam mogao potkrepiti dokazima, odlučio sam da me boli qwrz ko je ubacio Jelenu Zorić na listu. Neće to, uostalom, biti najveća muljavina na izborima, koji su iz godine u godinu sve sličniji onim iz Titovog doba. Doduše, sa obrnutim predznakom.

Za koga god da sam glasao u ono vreme, mogao sam biti siguran da će biti „partizan“; za koga god ko glasao na postđinđićevskim demokratskim izborima, može biti siguran da će izabranik njegovog srca biti neko od „četnika“, u rasponu od uvoštenih i ušljivih, zaključno sa onima koji nose pradu, znate u oba slučaja na koje lidere mislim, da ne traćimo karaktere na nabrajanja.

Ako već nisam u stanju da pribavim dokaze da su Đidovi entiteti ubacili Jelenu Zorić na listu SNZ-DSSP, dokaza o četničkoj prirodi svih mainstream jebenih stranaka je napretek, a dokazni materijal je podastro prošli Utisak nedelje, u koji je Olivera Bećković na informativni razgovor privela Đidovog kandidata za načelnika varoši beogradske, nestranačkog Vladimira Obradovića - kome je Olivera našla nekoliko dlaka u jajetu prošlosti i - takođe nestranačkog kandidata koalicije Boškić-Mica Ratka Ristića - kome je Olivera takođe našla dlake u jajetu - a komedijant slučaj je udesio da se umesto u Jasmini Lukač u Utisku nađe i Đole Vukadinović, poslanički kandidat Guzijanove sekte pravoslavnih vehabija.

Olivera je u odsudnom momentu Ristiću napravila pitanje od hiljadu Prizrena: „A je l’ ste vi spremni i voljni da idete u koaliciju s takozvanim proevropskim strankama, to jest koalicijom protiv nasilja“, a on odgovara - „Naravno, možemo u koaliciju sa svakim ko ne da Kosovo i prava pederima i lezbijkama“.

Pitanje za sve vas: Da li će Srbija protiv nasilja, s Đidom - i Obradovićem kao gradonačelnikom - na čelu, ući u koaliciju sa Boškićem, Micom i Ristićem kao gradonačelnikom, pod uslovima Boškića, Mice i Ristića.

Gledam u kristalnu kuglu i vidim da hoće. Zato što srbska eurolevica - nabijem je na qwrz - misli isto što i srbska zaumna desnica - nabijem i nju na qwrz - s tom razlikom što bi srbska eurolevica, kad bi se to isplatilo - a pogotovo ako bi se to naredilo - mislila drugačije, dočim desnica ne bi promenila mišljenje ni po cenu života.

I ja sam tražio dlaku u jajetu, a pronašao jaje u dlaci. To jaje se zove desno mudo Marjanovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track