FAMOZNO SVETISLAV BASARA: UTISAK PRDNJAVE
Foto: Marina Lopičić

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: UTISAK PRDNJAVE

Lični stav -

Današnje Famozno je trebalo da bude „nastavak iz prošlog broja“, ali situacija se usložnila kad sam iz obično dobro obaveštenih izvora dočuo da će na informativni razgovor u Utisku nedelje biti privedeni Jelena Zorić, Dosta je bilo Radule i Marinika Tepić, što je samo značilo da će afera „otkud Jelena Zorić na listi Srbija na Zapadu“ biti podgrejana u makrotalasnoj pećnici i servirana Oliverinim abonentima. Nije mi, dakle, bilo druge nego da odem u Rim i da se namestim pred televizor. Prilikom prvog serviranja afere Jelenu Zorić nisam stavio na listu osumnjičenih, nakon podgrevanja afere senka sumnje (veća od nade) pala je i na nju. A evo zašto, što reko Blic.

Zato što je mlada dama - s razlogom ogorčena organizovano kriminalnom pojavom njenih podataka na listi koju nije želela da potpiše - diskretno insinuirala da je u organizovani kriminal umešana i lista „Srbija na Zapadu - Da se struka pita“, koju Zorićka smatra „opozicionom“ pod znacima navoda, izrečenim body languageom, tj. mlataranjem spojenim kažiprstima i srednjim prstima obeju šaka.

To bi - da je Zorićka muško - bio dovoljan razlog za nabijanje na figurativni qwrz, ali budući da je žensko - a da nije Ljilja Smajlovićka - stvar je prošla bez sankcija. Drugooptuženi za organizovanu kriminalnu radnju uturanja Zorićke na listu, JexS-ov koalicioni partner Radule, razložno je objasnio da podnosioci lista tehnički nemaju mogućnost da ubacuju bilo čije podatke i uzgred Tepićki napravio pitanje zašto Đidova koalicija vidi trun tri puta po dva falsifikovana podatka na nekim listama, a ne vidi brvno od 200 falsifikovanih podataka na listi „Srbija protiv nasilja“.

To je pitanje Tepićka - uz Oliverinu asistenciju - toliko uspešno zaobilazila, maltene kao Ljilja Smajlovićka, i neprestano se vraćala na principijelnu govoranciju krcatu pridevima dostojnim Koštunice, što bi bilo OK kad bi Marinika i njen šef imali bilo kakve političke principe, još tačnije - bilo kakvu politiku, osim zasenjivanja uglađene cincarsko-kalburske prostote.

Najinteresantniji za fenomenologiju srpske politike (svih boja) ispao je Radule, koji je detaljno izložio svoju političku filozofiju nepristajanja na francusko-nemački plan. Vidite, rekao je Radule - koji je dosad promenio sve ideologije osim džuče - 82% građana Srbije se protivi francusko-nemačkom planu, sledstveno, svi koji hoće da preuzmu Visoke Glasove moraju iz pragmatičnih razloga biti protiv rečenog plana.

Da sam nekim slučajem bio u Oliverinom studiju, Raduletu bih postavio sledeće pitanje: A jel’te, g. Raduloviću, ako bi 82% građana Srbije jelo govna - što se u doglednoj budućnosti lako može i dogoditi - da li biste i vi jeli govna da biste pridobili njihove glasove? Toliko na tu temu; pragmatizam jedenja govana biće tema naše sutrašnje kolumne.

Posle priloga u program se javio Zoran Vuletić, predsednik GDF-a, koji je - ako mene pitate, premlako i previše biranim rečima - skrenuo pažnju na neke nelogičnosti u glavama punim utisaka, a Olivera ga je svaki čas prekidala i požurivala, tako da je utisak teške prdnjave bio kompletan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track