Milorad Veljović ostaje na mestu direktora MUP!

Pao dogovor Vučić-Dačić

Milorad Veljović ostaje na mestu direktora MUP!

Društvo -
Dosadašnji prvi čovek policije ostaće na toj poziciji, da se ne bi prekidala borba protiv korupcije i istraga 24 privatizacije

BEOGRAD - Bez promena.Milorad Veljović ostaje na mestu direktora srpske policije u narednih pet godina, saznaje Kurir. Ova odluka doneta je nakon dogovora Aleksandra Vučića, vicepremijera i koordinatora službi bezbednosti sa premijerom i ministrom policije Ivicom Dačićem. Očekuje sa da Dačić uskoro Vladi podnese formalni predlog da Veljović, koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora, bude imenovan na ovu funkciju.- Vučić i Dačić su se složili da je Veljović zahvaljujući rezultatima koje je postigao u prethodnom periodu najbolje rešenje i da je u trenutku kada se Srbija prvi put u istoriji odlučno obračunava sa korupcijom najvažnije da MUP vodi dokazani profesionalac, koji nema nijednu mrlju u karijeri. Obojica misle da je Veljović u ovom trenutku najbolje rešenje, tako da nema ni govora o nekim navodnim nesuglasicama između Vučića i Dačića oko izbora direktora policije - kaže sagovornik Kurira iz Vlade Srbije i dodaje:- Istrage o 24 sporne privatizacije zaustavile bi se i znatno usporile ukoliko bi na Veljovićevo mesto bio doveden novi čovek. Veljović je započeo te istrage, vodi ih kako treba i zbog toga je najbolje da ih završi. Dačić i Veljović izgladili su sve nesporazume - kaže izvor Kurira.Osim toga, Veljović je zajedno sa prvim operativcem MUP Srbije Rodoljubom Milovićem, načelnikom Uprave kriminalističke policije, vodio istragu o narko-klanu Darka Šarića, Luki Bojoviću, „zemunskom klanu“ i drugim, gde se takođe pokazao kao uspešan.Konkurs je, podsetimo, otvoren u novembru prošle godine. Na njega se prijavilo preko trideset kandidata, a prema pisanju medija, Veljovićev glavni konkurent je Dragan Marković Markoni, zamenik direktora BIA.

Direktor od 2006. Milorad Veljović rođen je 1958. Završio je Pravni fakultet. Radio je u SUP u Kragujevcu od 1986. Bio je načelnik Odeljenja za unapređenje operativnog rada postupanja i kontrolu zakonitosti u UKP. Bio je pomoćnik načelnika i načelnik u Službi generalnog inspektorata RJB. Na mesto načelnika Uprave kriminalističke policije postavljen je u maju 2005, a 15. juna 2006. imenovan je za direktora policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track