Ministar traži savetnike sa potvrdom MENSA

Makedonsko inistarstvo zdravlja

Ministar traži savetnike sa potvrdom MENSA

Planeta -
Od kandidata se zahteva univerzitetska diploma, da govore najmanje dva strana jezika i da imaju kvocijent inteligencije od najmanje 140, za šta potvrdu mora da izda međunarodno udruženje natprosečno inteligentnih MENSA

SKOPLJE, - Ministar zdravlja Makedonije Nikola Todorov traži pomoćnike, ali kandidati bi, sudeći po oglasu, morali da budu geniji, i to sa sertifikatom, piše Asošijeted pres (AP).

Oglas Ministarstva zdravstva pojavio se i u njemu se navodi da je Todorovu potrebno 10 savetnika koje bi konsultovao jednom ili dvaput mesečno. Dnevno bi dobijali između 3.000 i 5.000 denara (50 do 80 evra).

Od kandidata se zahteva univerzitetska diploma, da govore najmanje dva strana jezika i da imaju kvocijent inteligencije od najmanje 140, za šta potvrdu mora da izda međunarodno udruženje natprosečno inteligentnih MENSA.

Od makedonskih javnih službenika se obično ne zahteva da prolaze testove inteligencije, ali, kako piše AP, Todorov ume da bude zahtevan. Todorov je nedavno, na primer, razgnevio lekare povezavši njihove plate sa brojem pacijenata koje pregledaju, ukazuje AP.

Prosečni koeficijent inteligencije (IQ) je od 90 do 110, navodi agencija i ukazuje da se onaj ko ima IQ veći od 140 smatra genijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track