IVAN GOLAC JEDINI GLASNO REKAO ONO ŠTO NACIJA VIDI: Šta je Krstajić uigravao kad ništa ne funkcioniše!
Foto: Dragana Udovičić/printscreen

U METU!

IVAN GOLAC JEDINI GLASNO REKAO ONO ŠTO NACIJA VIDI: Šta je Krstajić uigravao kad ništa ne funkcioniše!

Mundijal 2018 -

Ako je ovo ekipa koja će igrati protiv Kostarike, u problemu smo. Nije ni za nulu! Ovo je bila prilika da se ekipa upozna i usaglasi o mnogim pitanjima, a umesto toga je igrao rezervni tim, ističe legendarni fudbalski stručnjak Ivan Golac.

Prva pripremna utakmica Srbije uoči Mundijala pokazala je da situacija nikako nije dobra. Čuveni fudbaler i trener Partizana Ivan Golac bez dlake na jeziku prokomentarisao je poraz "orlova" od Čilea. Negativnim utiscima, s razlogom, nikad kraja.

- Prvo neprijatno iznenađenje sam doživeo kada sam video sastave. Kao da se igrala neka nebitna prijateljska utakmica B timova, a ne jedna od dve generalne probe za Svetsko prvenstvo. Pretpostavljam da ovo nije ni blizu tima koji će igrati protiv Kostarike, a kamoli protiv Brazila. Ne očekujem ni 50 odsto ovih igrača na premijeri. Kada radite generalku, izvodite najbolji tim koji imate. To naš selektor očigledno ne zna - rekao je Golac za portal Maxbetsport.rs i u dahu nastavio:

Kvota da će Srbija na SP biti bolje plasirana od Hrvatske je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duele reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

- Izgleda da on dve nedelje pre početka turnira i ne zna startnih 11. Očekivao sam mnogo više ozbiljnosti, šta je Krstajić uigravao? Zadnju liniju, koja nikako nije funkcionisala? Sredinu, koja je u većini slučajeva stajala pogrešno na terenu? Bilo je loše, veoma sam zabrinut.

- Ako je ovo ekipa koja će igrati protiv Kostarike, u problemu smo. Za 90 minuta - sirotinjski! Nije ni za nulu! Nemamo pravih šuteva. Ovo je bila prilika da se ekipa upozna i usaglasi o mnogim pitanjima, a umesto toga je igrao rezervni tim. Na sredini terena smo brzo gubili lopte.

Savet za meč s Kostarikom Milivojević, Matić i Milinković-Savić... Golac smatra da je najbolji način da se za prvi meč na Mundijalu protiv Kostarike dobro organizuje srednja linija terena. - Kostarika je klasična centralnoamerička ekipa, sa velikim brojem izuzetno brzih igrača. Zato na sredini moramo da budemo najsigurniji, a tu smo bili izuzetno tanki. Grujić se trudio, kretao, ali preveliko je to breme za ovu decu. Sredinu moraju da čine Milivojević, Matić i Milinković-Savić - smatra Golac.

Popravni u subotu Protiv Bolivije mora bolje Druga pripremna utakmica tokom priprema u Austriji igra se u subotu uveče protiv selekcije Bolivije. "Orlovi" i Krstajić imaju još jednu priliku da pokažu zube pred odlazak na Mundijal. - Gubiti utakmice pred početak turnira je vrlo neprijatan osećaj. Navika se stiče pobedama. Plašim se da će ovako imati previše veliki respekt prema protivniku, a to je pogubno. Rezultat, naravno, ne mora da bude u prvom planu u prijateljskim utakmicama. Kada igrate dobro, pa izgubite, nije strašno. Ali ovako... Ostaje nam samo da sačekamo meč s Bolivijom i da se nadamo da će momci popraviti utisak - zaključio je Golac.

kurir.rs / Anja Vukašinović, TEKST: Maxbetsport.rs

foto: Printskrin, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PORAZ NE MOŽE DA IH UZDRMA: Evo šta su rekli Tošić i Tadić posle neuspeha protiv Čilea (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track