GOL KOJI JE OBELEŽIO DVE KARIJERE: Ronaldinjo je sa 40 metara lobovao Simana koji je stajao na 2 metra ispred gola. Navijači i mediji čuvenom golmanu nikada nisu oprostili kiks! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Najlepši gol Mundijala 2002

GOL KOJI JE OBELEŽIO DVE KARIJERE: Ronaldinjo je sa 40 metara lobovao Simana koji je stajao na 2 metra ispred gola. Navijači i mediji čuvenom golmanu nikada nisu oprostili kiks! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Do pete, ujedno i poslednje, titule svetskog šampiona, reprezentacija Brazila je stigla 2002. godine na Mundijalu održanom u Južnoj Koreji i Japanu.

Brazil je ostvario svih sedam pobeda, uz gol razliku 18:4. U finalu je savladana Nemačka sa 2:0 golovima Ronalda u 67. i 79. minutu.

"Strašnu" ekipu Brazila, koju je selektirao Luiz Felipe Skolari, predvodili su Ronaldo, Ronaldinjo, Rivaldo, Kafu, Roberto Karlos...

Jedan od momenata koji su obeležili pomenuti Mundijal desio se u četvrtfinalu.

U derbiju su igrali Brazil i Engleska.

Očekivao se sjajan meč na stadionu "Ekopa" pred više od 50.000 gledalaca.

"Gordi albion" predvođen Bekamom, Heskijem, Ferdinandom i ostalima prvi se radovao. Brzonogi Majkl Oven je iskoristio grešku Lusija i u 23. minutu utišao sambu.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Da Englezi ne odu na odmor sa prednošću pobrinuo se Rivaldo koji je iskosa sa desne strane sa 15-tak metara matirao Simana. Pola posla je odradio Ronaldinjo koji je više od 50 metara vukao loptu, a onda kao na tacni uposlio svog saigrača. Igrao se drugi minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Ključni trenutak desio se u 50. minutu. Kleberson je fauliran, a Ronaldinjo je namestio loptu na oko 35 metara od gola Engleske, iskosa na desnoj strani. Lucidni Brazilac je uhvatio kratak zalet i na zaprepašćenje svih šutirao ka golu.

Udarac je bio toliko tehnički savršen i precizan da je lobovao golmana Engleske Dejvida Simana koji se nalazio na svega dva metra od gol linije.

Bio je to gol koji je toliko šokirao Engleze da u preostalom vremenu nisu uspeli da izbegnu poraz. Čak i uz činjenicu da je u 57. minutu Ronaldinjo isključen.

"Taj gol je obeležio moju karijeru i uvek će biti onih koji će me pitati da li sam namerno postigao gol ili je to bila slučajnost. Bez sumnje nameravao sam da postignem gol, budite sigurni", rekao je jednom prilikom Ronaldinjo.

Dejvid Siman, prema sopstvenom priznanju, nikada nije pogledao snimak gola.

"Doživeo sam gol i mislim da mi je to dosta. Ipak, ponekad poželim da ga vidim, Bez obzira na sve komentare, siguran sam da Ronaldinjo nije šutirao na gol. U pitanju je bila sreća, ništa više".

Sreća ili ne, tek Siman je istog trenutka "razapet" od strane medija i navijača.

Ni izvinjenje naciji mu nije pomoglo. Nikada mu nisu oprostili. Iako sjajan golman sa zavidnom karijerom u kojoj se pamti da je golman sa najviše mečeva u Premijer ligi bez primljenog gola (130), ovaj gol ga je obeležio za ceo život.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEKA BOLI BOLIVIJU! U suprotnom, da ne gledamo Orlove na Mundijalu?! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track