SRAMNO: Hrvati na SP u Rusiju idu sa zastavom iz operacije Oluja tokom koje je ubijeno nekoliko hiljada Srba i proterano 250.000 (VIDEO)
Foto: Printskrin

Zastava iz Knina u Rusiji

SRAMNO: Hrvati na SP u Rusiju idu sa zastavom iz operacije Oluja tokom koje je ubijeno nekoliko hiljada Srba i proterano 250.000 (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Hrvatska ekspedicija na fudbalsko Svetsko prventsvo u Rusiji poneće repliku zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska vojske u Knin u pogromu Srba tokom operacije "Oluja".

U ime potpredsednika Vlade i ministra obrane Hrvatske Damira Krstičevića, načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uručio je pomenutu zastavu selektoru hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću na svečanosti u Vukovaru.

"Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "Oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu", napisano je u poruci potpisanoj od Krstičevića.

Na podršci su se zahvalili predsednik saveza Davor Šuker, Dalić i kapiten reprezentacije Luka Modrić.

Vojno-policijska akcija Oluja počela je 4. i trajala je do 5. avgusta 1995. godine, tokom koje su hrvatske snage ubile najmanje 1.800 osoba civila srpske nacionalnosti, a proterale njih 250.000.

Kurir sport Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEKA BOLI BOLIVIJU! U suprotnom, da ne gledamo Orlove na Mundijalu?! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track