SVETSKI SKANDAL! PUKLA BRUKA PRED MUNDIJAL: Poznati sudija uhvaćen na delu kako PRIMA MITO! Uskoro u javnosti i snimci visokih funkcionera FIFA (VIDEO)
Foto: printscreen

HAOS

SVETSKI SKANDAL! PUKLA BRUKA PRED MUNDIJAL: Poznati sudija uhvaćen na delu kako PRIMA MITO! Uskoro u javnosti i snimci visokih funkcionera FIFA (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Samo nekoliko dana pred početak Mundijala u Rusiji, došlo je do možda najvećeg skandala u FIFA koji će ozbiljno uzdrmati ovu organizaciju.

Dotični sportski novinar poreklom iz Afrike pod pseudonimom Anas uzdrmao je fudbalski svet.

Poznata televizija Bi-Bi-Si planira da u narednih nekoliko dana emituje njegov dokumentarni film posvećen mitu i korupciji među sudijama koje će deliti pravdu na predstojećem Mundijalu.

U tom serijalu će moći da se vidi više poznatih sudija uhvaćenih na delu kako primaju mito. Osim sudija, na snimcima će biti i čelnici organizacije FIFA, kao i čelnici nekih fudbalskih klubova. Među njima će se naći i predsednik fudbalskog saveza Gvineje, koji je na konto mita preuzeo sumu od 60.000 dolara.

Što se tiče sudija, jedno je sigurno, na snimku će se naći sudija Range Marva iz Kenije koji se nalazi na spisku pomoćnih sudija za predstojeći Mundijal, koji je usnimljen kako prima mito u iznosu od 600 dolara, alli na svu sreću dotični se sam povukao sa liste arbitara. Takođe i sudija iz Gambije, Ebrima Đalo je jedan od delilaca pravde koji je usnimljen objektivom skrivene kamere veštog reportera.

Nema sumnje da će ovaj serijal ozbiljno da uzdrma fudbalski svet, ali i da smanji na značaju važnost predstojećeg Mundijala.

Ovaj serijal su u svojoj emisiji najavili su i članovu čuvenog ''TYT Sports'' koji su se ozbiljno posvetili ovoj temi. Kako je to izgledalo, pogledajte na snimku.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track