MESI RAZMIŠLJA O POVLAČENJU: Ne znam kako sam se izborio sa pretnjama zatvorom, evo zašto su me i odakle napadali
Foto: EPA/DAVID FERNANDEZ

OTVORENO

MESI RAZMIŠLJA O POVLAČENJU: Ne znam kako sam se izborio sa pretnjama zatvorom, evo zašto su me i odakle napadali

Mundijal 2018 -

Najbolji fudbaler Barselone i argentinski reprezentativac Lionel Mesi izjavio je da je tokom 2017. preživljavao najteže trenutke u životu.

Mesi i njegov otac Horhe u julu prošle godine proglašeni su krivim za utaju poreza u iznosu od 4,1 milion evra za period od 2007. do 2009. godine.

Odlukom Suda u Barseloni osuđeni su na 21 mesec zatvora, ali je kazna preinačena u novčanu, pa je as Barselone platio kaznu od oko dva miliona evra. Njegov otac kažnjen je sa milion i po evra.

Mesi je priznao da su to bili najteži trenuci u njegovom životu.

- Ne znam kako sam se izborio sa tim, jer znam da je u pitanju bila igra - kazao je Argentinac i nastavio:

- Znam da je napad došao iz Madrida, mnogo toga ružnog i lažnog je rečeno o meni, mojoj porodici i prijateljima. Ti koji su smislili napad želeli su da iskoriste moje najveće slabosti, hteli su da me slome, ali imao sam sreću da sam imao podršku navijača, Katalonije, katalonskih medija i uspeo sam da prebrodim sve to.

Mesi se sa Argentinom sprema za SP u Rusiji. On je najavio povlačenje posle Mundijala.

- Nisam još ništa odlučio, ali to će da zavisi od nastupa u Rusiji. Činjenica je da smo izgubili na poslednja tri finala zbog čega smo bili pod ogromnim pritiskom. Ljudi nisu svesni koliki je uspeh uopšte doći do finala. Broje nam samo poraze - rekao je Mesi.

Kurir sport

Foto: EPA/DAVID FERNANDEZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track