PUTIN ŠIROKE RUKE: Svetsko prvestvo u Rusiji biće najskuplje ikada, domaćin potrošio neverovatnu sumu, za trećinu veću od planiranog!
Foto: AP

Rusi se otvorili

PUTIN ŠIROKE RUKE: Svetsko prvestvo u Rusiji biće najskuplje ikada, domaćin potrošio neverovatnu sumu, za trećinu veću od planiranog!

Mundijal 2018 -

Organizator predstojećeg Mundijala koje se od 14. juna do 15. jula održava u Rusiji, potrošio je neverovatnih 12 milijardi evra, ocenjuju tamošnji mediji!

Ta suma je za trećinu veća od planirane. Ujedno, Rusi su za dve milijarde nadmašili cifru koju su Brazilci utrošili na organizaciji prethodnog Mundijala i time ga učinili najskupljim u istoriji.

Pre pet godina planirana cifra je bila 664 milijardi rubalja (9 milijardi evra), a konačna cifra je 883 milijardi rubalja (12 milijardi evra).

Budžet za organizaciju Mundijala je tokom pet godina menjan čak 35 puta.

Ministar sporta Pavel Kolobkov pravdao je taj podatak činjenicom da su morali da plate angažovanje antiterorističkih jedinica, kao i da je pola od 12 stadiona na kojima će se igrati, izgrađeno specijalno za ovaj Mundijal, a svaki od tih stadiona je nosio dodatne troškove.

Ipak, u celokupnu cifru ulazi i deo koji sleduje za nagrade, a one su veće nego ikad. Tako će 670 miliona evra biti prosleđeno klubovima iz kojih nastupaju igrači. Svaki klub čiji igrač nastupa na Mundijalu zaradiće 7.230 evra po danu.

Svaka reprezentacija je dobila pre početka prvenstva 1,3 miliona evra za troškove priprema. Takođe, svakoj ekipi je zagarantovana suma od najmanje 8 miliona evra za učešće na Mundijalu.

Reprezentacije će podeliti čak 340 miliona evra. Šampionu sveta pripada 32 miliona, vicešampionu 24, a trećeplasiranom timu 20 miliona evra. Ekipa koja zauzme četvrto mesto dobiće 18,5 miliona evra.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RUSI POŠTUJU SRBINA: Mural posvećen Banetu Ivanoviću osvanuo u blizini baze Orlova (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track