Najnovije vesti

KALINJINGRAD SE TRESE OD STRAHA: Srbi, Hrvati, Albanci, Rusi i Englezi na istom mestu... TO NE SLUTI NA DOBRO!
Foto: Profimedia

mundijal

KALINJINGRAD SE TRESE OD STRAHA: Srbi, Hrvati, Albanci, Rusi i Englezi na istom mestu... TO NE SLUTI NA DOBRO!

Mundijal 2018

Za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu u ruskom gradu Kalinjingradu će se okupiti navijači Srbije, Hrvatske, Engleske, Švajcarske...

Od momenta kad su određene grupe i kad je napravljen raspored za Svetsko prvenstvo, organizatorima je bilo jasno da će u ovom gradu na obali Baltika verovatno imati najviše problema.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Iako se Kalinjingrad može pohvaliti bogatom i zanimljivom istorijom, brojnim znamenitostima i turističkim atrakcijama, ovaj grad ima i svoju tamnu stranu... Na Zapadu ga često opisuju kao "pakao droge, kriminala i HIV pozitivnih prostitutki".

Naime, procenjuje se da je u Kalinjingradu najveći procenat obolelih od AIDS-a u Evropi,  da je stopa kriminala 20% veća nego u bilo kom drugom delu Rusije. Spominje se i podatak od čak 5.000 prostitutki, a pivo i vodka tri puta su jeftiniji nego u Moskvi.

U grad dolaze prvo hrvatski, pa srpski, engleski i švajcarski navijači (kako u selekciji Švajcarske ima dosta fudbalera albanskog porekla, procenjuje se da će na mečevima ove reprezentacije biti i navijača iz Albanije). Srećom, ne dolaze svi u isto vrijeme.

Hrvatska prvi meč protiv Nigerije igra u Kalinjingradu 16. juna, Srbija i Švajcarska se sastaju 22. jun. Kako je razmak između mečeva Hrvatske i Srbije. Hrvatski mediji ističu da su Srbi u bratskim odnosima sa ruskim klubovima i da će Srbija gde god bude igrala imati podršku ruskih navijača. Organizatori se nadaju da će se navijači mimoići, jer je razmak između mečeva šest dana.

Ruske vlasti se ozbiljno pripremaju za moguće problem s huliganima i za njih pripremaju ''posebne mere''. Izazivačima nereda prete zatvor, velike novčane kazne i deportacija. Jedan od glavnih aduta Rusa je uverenje koje vlada na Zapadu o surovim uslovima u ruskim policijskim stanicama i zatvorima.

Sam Putin kazao je kako će Mundijal u Rusiji biti najbolje organizovan ikada poručivši kako neće birati sredstva pri otklanjanju eventualnih prijetnji.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja