DARKO TEŠOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Matić i Milivojević ne mogu zajedno, Krstajiću sam rekao da bih ekipu sastavio ovako (KURIR TV)
Foto: Printscreen

optimista

DARKO TEŠOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Matić i Milivojević ne mogu zajedno, Krstajiću sam rekao da bih ekipu sastavio ovako (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Fudbalski trener Darko Tešović rekao je gostujući u emisji "Doživi prvenstvo" da je Mundijal najveće takmičenje i da Srbija na njemu ima priliku da našravi uspeh.

"Ovo je najveće takmičenje na svetu. Srbija je tamo posle mnogo godina, ali to je samo jedan deo uspeha koji može da se desi u Rusiji. Realna razmišljanja su da je drugi krug veliki uspeh.", rekao je Tešović.

On se potom okrenuo prvoj utakmici Srbije, ptoziv Kostarike.

"Mnogo puta sam gledao Kostariku. Igraju fudbal, ali nema potrebe da se pravi tolika fama. Imamo mnogo kvaliteta i to bi trebalo da bude naša prednost. Tih aduta na našoj strani je mnogo. Naša reprezentacija je tehnički i taktički bolja. Kod pojedinaca motivacija može biti problem. Ja ne mogu da prihvatim da neko nije motivisan, a otišao je na Mundijal? Moramo uzeti u obzir da Kostarika igra u sistemu 3-4-3 i da je u napadu sa brzim igračima. Naša taktika postavljena je u vreme Muslina i tu je teško bilo šta menjati, ali moramo biti dovoljno motivisani. Ne maksimalno, jer to ume da smeta, rekao bih optimalno. Ako tako bude, ne bi trebalo da imamo problema."

Još malo o taktici

"Naša selekcija igra u sistemu 4-2-3-1. To ne može da se menja. Ja bih rekao da sistem moramo da pravimo od onoga što imamo. Ne bih da sam selektor spojio Milivojevića i Matića. Umesto je Milivojevića, ja bih stavio Sergeja Milinkovića - Savića.

Pominje se i da Milenković nema mnogo iskustva?

"Milenković? Zašto nema iskustva? On igra u Seriji A, tamo su mu rivali mnogi od igrača koji su zajedno sa njim na Mundijalu. Zašto bi imao bilo kakav strah."

Mnogi pričaju da je najteže sa Kostarikom a najlakše sa Brazilom?

"Treba razgraničiti važno i teško. Najteža utakmica je logično protiv Brazila, ali najvažniji je start, a to je Kostarika. Mislim da ekipa sprema meč. Ne smemo preceniti ni potceniti Kostariku. Brazil nije nepobediv. Svaka ekipa na svetu je pobediva. To su pokazalio Nemci. Njihova ekipa jeste za poštovanje, ali je i veliki izazov. Nema tu prostora za strah, jer ne znamo kako Brazil kao celina od sjajnih pojedinaca može da funkcioniše."

Utisak posle dva dana Mundijala?

"Mislim da je prvenstvo počelo baš onaklo kako su svi želeli, a duel Portugala i Španije je sjajn uvod u naredne dane. Mogu da primetim da su tri utakmice drugog dana rešene golovima u poslednjim trenucima. Mislim da su u prva dva dana svi pokazali da igraju otvoreno. Uz to Portugal nije uspeo da odbrani prekid Španije, jer ekipa nije uspela da isprati kretnje Španaca kod drugog gola. To je nesmotrenost koja ne sme da se desi, jer te akcije se uvežbavaju i rival mora da ih spreči.

Saudijska Arabija je imala sreću da se nađe na Mundijalu, ali protiv Rusije nisu izgledali dobro. Sa druge strane Iran je spreman i deluje vrlo dobro"

Ko su po Vama favoriti? "Francuzi su favoriti. Deluju homogeno, dobro su igrali i kvalifikacije i pripremne mečeve. Disciplinovani su, a i dugo godina nisu osvajali ništa. Tu su svakako Brazil, Nemačka...

Kurir sport

Foto: Prinstcreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track