KRSTAJIĆ PORUČUJE: Momci su spremni, pokazaćemo kvalitet!
Foto: Dado Đilas

obraćanje pred kostariku

KRSTAJIĆ PORUČUJE: Momci su spremni, pokazaćemo kvalitet!

Mundijal 2018 -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je utakmica sa Kostarikom bitna isto koliko i ostale u grupi i naveo da je ekipa spremna za početak i da pokaže kvalitet na Svetskom prvenstvu.

"Utakmica je bitna, kao i sledeće dve. Ne delimo ih na važne, manje važne ili nevažne. Sve tri utakmice su bitne. Pokušaćemo kroz dobru igru da se domognemo prolaska. Poštujemo sve tri ekipe bez obzira na to ko ima veći kvalitet. Momci su spremni, željni da pokažu kvalitet. Imamo protivnika koji je za poštovanje, ali imamo svoj kvalitet", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Samari.

Reprezentacija Srbije će u nedelju od 14.00 igrati protiv Kostarike prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

Krstajić nije želeo da otkrije sastav za duel sa Kostarikom.

"Možda vi bolje znate sastav nego ja. Bilo bi neozbiljno da diktiram sastav u ovom momentu, ali je manje-više to poznato", kazao je Krstajić i dodao da već "četiri-pet" dana zna koji će sastav izvesti na teren.

Krstajić je naveo da je ekipa napravila "dobar uvod" tokom tri nedelje priprema za šampionat.

"Možemo da budemo zadovoljni atmosferom i radom. Nije lako kada igrači posle napornih sezona posle kratke pauze krenu sa pripremama. Umor, situacija koja ih čeka na velikom takmičenju", kazao je Krstajić.

foto: Dado Đilas

Njemu će predstojeća utakmica biti prva zvanična u trenerskoj karijeri. Do sada je vodio reprezentaciju na četiri prijateljske utakmice.

"Ne odvajam prijateljske i zvanične utakmice. Isto nam je bilo kada smo igrali protiv Maroka, Nigerije, Čilea, Bolivije... Što se tiče mene kao iskusnog ili neiskusnog, nemam taj problem jer radim sa veoma profesionalnim momcima. Savest mi je čista. Maksimalno odgovorno, angažovano. Čast mi je što ću biti na klupi baš na Svetskom prvenstvu. Spavao sam mirno i spavaću, budite sigurni. Ekipa je, zaista, odlično odradila pripreme. Atmosfera je odlična, momci su koncentrisani", rekao je Krstajić.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Novinari iz inostranstva su Krstajića pitali za nekadašnjeg kapitena Branislava Ivanovića, koji protiv Kostarike može da postane igrač sa najviše nastupa za Srbiju.

foto: Dado Đilas

"To je čovek koji je mnogo pokazao kao fudbaler, kakav kvalitet ima. Radujemo se i to je za nas podstrek i plus i znak da moramo da damo više. Želimo i njemu da ulepšamo dan", rekao je Krstajić.

Druga utakmica prvog kola Grupe E svetskog šampionata izmedju Brazila i Švajcarske igraće se u nedelju od 20.00 u Rostovu.

Kurir sprot/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAVRŠNE PRIPREME ZA KOSTARIKU! Prvi trening fudbalera Srbije u Samari (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track