KURIR JE ISTRAŽIO ZA VAS Evo šta čeka navijače Srbije na stadionu u Samari: Obezbeđenje bolje nego ispred Pentagona (KURIR TV)
Foto: Printscreen

TRI PRSTENA KONTROLE

KURIR JE ISTRAŽIO ZA VAS Evo šta čeka navijače Srbije na stadionu u Samari: Obezbeđenje bolje nego ispred Pentagona (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Srbije u nedelju od 14 časova igraju u Samari protiv Kostarike prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

Očekuje se da na Samara areni bude prisutno oko 1.500 navijača srpskog tima.

Nažalost, pitanje bezbednosti svih učesnika velikih događaja postali su poslednjih godina nezaobilazna priča. Zato su izveštači Kurira posetili stadion u Samari dan uoči utakmice i uverili se šta je sve organizator preduzeo kada su navijači u pitanju.

Prvi prsten obezbeđenja nalazi se na oko 400 metara od stadiona, baš onako kako je organizator i najavio.

Već tu se proveravaju navijački pasoši i niko bez tog dokumenta ne može da prođe.

I na drugom prstenu se proverava samo da li neko poseduje navijačku identifikaciju.

Treći krug provere je ujedno i najrigorozniji. Navijač prolazi svojevrsni cik-cak tunel, a zatim na mašini za očitavanje prilaže "Fan Id" i ulaznicu kako bi se proverila autontičnost. Sledi zatim pretres i prolaz kroz rešetke.

Pored svakog ulaza stoji i upozorenje navijačima o zastavama. Navijači će smeti da unesu zastavu maksimalne veličine 1.5x2 metra. Sve preko toga neće biti dopušteno.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Kompanija Frikom je ponosna što je i ove godine ostvarila partnerstvo sa Fudbalskim savezom Srbije. Frikom potvrđuje snažnu podršku koju brend već godinama pruža reprezentaciji i kroz sladoled "GOOL", zvanični sladoled FS Srbije. Time je potvrđena dugogodišnja podrška koju Frikom daje sportu u Srbiji i zdravom načinu života, kao i zdravom navijanju.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track